Три найкращі зимові дієти: Кисломолочна, капустяна, соєва

Продукти для схуднення
freepik.com

Продукти, з якими схуднення стане приємним.

Поділитися:

Зима вже на порозі, але це не означає, що потрібно забувати про свою фігуру. Ми підготували невелику добірку з продуктів, вживаючи які, схуднення стане не лише ефективнішим, а приємним.

Нежирний сир

Корисні властивості сиру не злічити на пальцях: він багатий вітамінами і амінокислотами, а також містить білок, калій і кальцій. Він поживний і смачний, тому його можна їсти як окрему страву, або ж поєднувати з іншими продуктами, наприклад з фруктами та овочами. Плюс до всього, сир легко засвоюється організмом і має порівняно невисоку калорійність. Тому втамовувати голод сиром – це найкращий варіант для тих, хто худне.

Фото: pixabay.com

Калорійність сиру: від 70 до 250 ккал в 100 г

Квашена капуста

Цікаво, але квашена капуста вважається кориснішою за свіжу. Під час закваски в ній утворюються бактерії молочної кислоти, які виконують роль своєрідних консервантів та корисних для організму мікроелементів і вітамінів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насіння льону: Новий тренд у харчуванні для стрункої фігури

Фото: @libbystable

Мало хто знає, але лише одна ложка квашеної капусти забезпечує денну норму вітаміну К. Також в складі продукту є цинк, марганець, кальцій, залізо, вітаміни В, А, Е, РР і С. Для схуднення кисла капуста важлива як каталізатор процесу обміну речовин. Також вона дарує відчуття ситості і прекрасно поєднується з іншими дієтичними продуктами. Квашену капусту можна вживати як салат, а також використовувати для приготування запіканок, пирогів, супів або просто тушкувати.

Калорійність квашеної капусти: всього 20 ккал на 100 г

Соєвий сир тофу

Сміливо включайте цей продукт в свій зимовий раціон, і худніть із задоволенням! У тофу практично відсутні жири і вуглеводи, зате багато вітамінів та мікроелементів. Окрім того,  це повноцінний рослинний білок, який дуже легко засвоюється людським організмом. Тому ефективні дієти часто включають тофу до свого меню.

Фото: pixabay.com

Плюс до всього соєвий сир дуже універсальний - його можна використовувати для приготування будь-яких дієтичних страв, смажити, запікати, додавати в салати. У нього практично немає власного аромату, але зате він, як губка, добре вбирає запахи і смаки інших інгредієнтів, прекрасно поєднуючись з ними.

Калорійність сиру тофу: 73 ккал на 100 грамм 

Новини по темі