Ольга Харлан повертається у великий спорт: "Я почала тренуватися одразу після "Танців з зірками"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Фехтувальниця Ольга Харлан готується до наступних викликів.

Поділитися:

Українська фехтувальниця Ольга Харлан повертається у великий спорт. Про це спортсменка написала пост на своїй сторінці в Instagram:

"Останні 2 роки були складними для мого життя та кар'єри. Пройшовши через падіння та розчарування, сил піднятися було все менше і менше. Це було складно… можу сказати і зараз не легко… Але мої найкращі ліки — це час. І в мене він був, щоб усвідомити, все зважити і вирішити. Вирішити, що я хочу продовжити цей нелегкий шлях до мрії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Харлан та Дмитро Дікусар про «Танці з зірками»: «Ми отримали приз глядацьких симпатій»

Харлан фото

Після поразки на Олімпійських іграх у Токіо Ольга Харлан готова знову боротися. Чим займалася весь цей час спортсменка, окрім участі у проєкті «Танці із зірками», Оля розповіла у «Сніданку з 1+1»:

«Ви знаєте, люди, які мене знають, вони здогадувалися, що я все-таки зберуся з думками і мені потрібен час для того, щоб вирішити, усвідомити, трохи відпочити і я повернуся й дороблю свою справу. Я дуже рада, що мені дали можливість, мені дали час, на мене не тиснули. Усі розуміли, що за стільки років накопилося, треба трішки відпочити і потім повернутись із чистою головою. Насправді я почала тренуватися одразу після «Танців із зірками».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шлях до суперфіналу "Танців з зірками" олімпійської чемпіонки Ольги Харлан: найкращі виступи та найяскравіші моменти

Ольга Харлан розповіла, яким був період "без шаблі" і що вона в цей момент для себе зрозуміла:

«Мені була потрібна ця пауза, бо насправді було дуже складно. Проєкт «Танці з зірками» таки дав мені цю можливість, і мені вдалося переключитися. Але від фізичних навантажень мені дуже складно відмовитись, і проєкт мені дуже допоміг. Мені вдалося перепочити саме від фехтувального, від спортивного світу. Зараз я знову приступила до тренувань і вже 4 березня маю перший старт року: в Афінах, у Греції. Хвилююся, звичайно, але в мене є якесь азартне відчуття».

Харлан фото

Чи означає повернення до тренувань та старт на Кубку Світу серйозною заявкою на участь у наступній Олімпіаді у Парижі, Оля розповіла:

“Все дуже серйозно. Залишилося 2,5 роки до Олімпіади, тут не так вже й довго. Незвичайний час зараз і Олімпіада буде в Парижі, це одне з моїх улюблених міст. Я хотіла б представляти нашу країну і гідно виступити, але не одна, а з командою. Тому що в Токіо, на жаль, я була одна і другої нагоди показати себе і завоювати медаль у мене не було. Тож зараз мета – це потрапити до Парижу з командою».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада-2022: Ведучий Святослав Гринчук поділився емоціями своєї 4-річної донечки від змагань наших спортсменів та показав фото, як вони дивляться турнір

Харлан фото

Чи є танці у житті Харлан зараз, Оля чесно зізналася:

«Тільки в коридорі (сміється). Я досі червонію. Таке відчуття, що це не я.  Я дивлюся на фотографії, пости роблю, флешбеки, і думаю, як я це робила взагалі. Відчуття, що це не я, а якась інша людина. Як я все це могла вивчити? Цей проект назавжди залишиться у моєму серці. Не танцюю, на жаль, немає часу, зараз інша підготовка. Але коли буде час, я прийду до Діми Дікусара в студію ... ».

Згадаймо неймовірну самбу у виконанні Ольги Харлан та Дмитра Дікусара, дивтіься відео:

Новини по темі