Олімпіада 2022: що відомо про церемонію відкриття Олімпійських ігор у Пекіні (час, місце, шоу-програма)

Що відомо про урочисту церемонію відкриття Олімпійських ігор у Пекіні: час, місце, шоу-програма
olympics.com

Вже 4 лютого розпочинається головне зимове спортивне свято – Олімпіада 2022 у Пекіні. Що відомо про урочисту церемонію відкриття ігор?

Поділитися:

Олімпіада 2022 у Пекіні (Beijing 2022) розпочнеться вже 4 лютого і буде тривати до 20 лютого включно. Це будуть 24 зимові Олімпійські ігри. Що ж відомо про урочисту церемонію відкриття Олімпіади у Китаї?

Отже, церемонія відкриття розпочнеться у п’ятницю, 4 лютого о 20:00 за місцевим часом (о 14:00 за київським часом). Грандіозне дійство буде проходити на Пекінському національному стадіоні, який ще називають "Пташине гніздо". Це багатофункціональний спортивний комплекс, який створювався спеціально для проведення літньої Олімпіади 2008 у Пекіні. Там же відбувалася і церемонія відкриття Олімпійських ігор 2008 року.

Олімпіада 2022ФОТО: wikipedia.org/Peter23

Як буде проходити церемонія відкриття Олімпіади 2022

Церемонія відкриття традиційно ознаменовує офіційний початок ігор. Це завжди велике святкове дійство, яке дозволяє ближче познайомитися з культурою країни, що приймає Олімпіаду.

Щоб не псувати глядачам сюрприз багато деталей відкриття Олімпіади поки тримають у секреті. Але відомо, що головним режисером шоу став знаменитий китайський режисер, актор, продюсер і сценарист Чжан Їмоу. Церемонія буде тривати близько 100 хвилин, у ній буде задіяно біля 3 тисяч артистів.

Олімпіада 2022ФОТО: olympics.com

У 2008 році режисером церемонії відкриття Олімпійських ігор також був Чжан Їмоу. Для порівняння, тоді у святковому дійстві було задіяно близько 15 тисяч артистів. Проте зараз, через пандемію коронавірусу, було вирішено максимально скоротити тривалість церемонії та зменшити кількість залучених людей. Організатори обіцяють компенсувати зменшення кількості артистів яскравими спецефектами, салютами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пишаємося: 98 медалей та 20 рекордів – здобутки збірної України на Паралімпійських іграх 2020 у Токіо

Наприкінці церемонії відкриття глядачі традиційно побачать ходу команд олімпійців з різних країн світу з державними прапорами, а також буде запалено олімпійський вогонь. Дивіться, як українська збірна йшла на церемонії відкриття Паралімпійських ігор у Токіо:

За даними Національного олімпійського комітету України, нашу державу на Олімпіаді у Пекіні будуть представляти 45 спортсменів, які змагатимуться за нагороди у 12 дисциплінах: біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку. Це на 12 спортсменів більше, ніж на попередніх зимових Олімпійських іграх в Пхьончхані-2018. Бажаємо успіху нашим олімпійцям!

Новини по темі