Овуляція і жіноча привабливість: чому в певні дні циклу сексуальність жінок посилюється

Овуляція і сексуальна привабливість жінки: взаємозв'язок
Pexels/Arthouse Studio

Овуляція і жіноча привабливість – чи існує взаємозв’язок? Чи правда в певні дні менструального циклу сексуальність жінок посилюється?

Поділитися:

Чи існує взаємозв’язок між овуляцією та сексуальною привабливістю жінки? Спостереження за поведінкою і зовнішнім виглядом жінки у різні дні менструального циклу показують – так, такий зв’язок дійсно існує. Дослідження показали, що ближче до овуляції жінки викликають більше уваги з боку чоловіків. Чому ж так відбувається?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи справді потрібно підбирати тіні під колір очей та чи дихає шкіра під тональним: відповідає візажист

Овуляція – це період у менструальному циклі жінки, коли готова до запліднення яйцеклітина виходить з фолікула. Якщо цикл у жінки регулярний та триває в середньому 28 днів, овуляція трапляється приблизно на 14-й день після початку місячних і триває 1-2 доби. Саме в цей період найбільша ймовірність завагітніти. І природа потурбувалася про те, що в цей час жінка є найбільш сексуально привабливою.

овуляція і привабливістьФото: pixabay.com/panajiotis

Жіночу привабливість у різні дні циклу вивчало багато вчених у різні часи. Наприклад, дослідження Hormones and Behavior, проведене вченими з університету штату Вісконсін, показало, що в період овуляції жінки одягаються більш сексуально, ніж на початку циклу, і більше уваги приділяють своїй зовнішності. Крім того, у період овуляції тіло жінок виділяє специфічні запахи, які приваблюють чоловіків.

А ось гінекологиня Олена Березовська відзначає, що в прадавні часи життя людей багато в чому залежало від інстинктів та вміння розрізняти сигнали, які надходять від осіб протилежної статі, а також від власного тіла. Жінки завжди орієнтувалися на такі симптоми, як:

  • зміни зі сторони молочних залоз;
  • вагінальні виділення;
  • відчуття у тілі.

Це все допомагало у створенні потомства. А сьогодні допомагає краще орієнтуватися у своїх природних інстинктах і використовувати їх на свою користь.

овуляція і привабливістьФото: pixabay.com/futurials

Привабливість жінки під час овуляції залежить і від зміни рівня гормонів у різні дні циклу. Гінекологиня говорить, що різні дослідження показали: в середині циклу, ближче до овуляції, «чоловічі» риси у жінки, такі як амбіційність, незалежність, агресивність, значно нівелюються, а в період менструації, на фоні низького рівня певних гормонів – навпаки підвищуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати парфуми на літо, щоб і приємно пахнути, і не заважати оточенню? (поради відомого парфумера)

Тож сама природа потурбувалася про те, що у період овуляції, коли жінка найбільше схильна до запліднення, вона найбільше приваблює чоловіків, з одного боку, та підсвідомо хоче виглядати привабливо, – з іншого боку. Тому саме в період овуляції слід бути найбільш обережними, якщо вагітність наразі не є бажаною. Адже доведеться обхитрити саму природу.

Новини по темі