“Переді мною було чотири гелікоптери. Один збили, а інший дивом долетів на запасному двигуні”, — боєць полку “Азов” Лев про унікальну військову операцію порятунку з Азовсталі

Профутбол Digital: боєць полку “Азов” Лев про унікальну військову операцію порятунку з Азовсталі

Інтерв'ю з бійцем полку "Азов" про унікальну військову операцію та історії загиблих представників ультрас.

Поділитися:

Останні захисники Маріуполя вийшли з Азовсталі 16 травня. Для того, аби врятувати життя важкопораненим побратимам, українські військові провели унікальну операцію — евакуацію з повністю оточеного міста на гелікоптерах. 

За даними Головного управління розвідки України, 16 літальних апаратів були направлені в Маріуполь, кілька з них були збиті. А от усім іншим, на щастя, вдалося виконати свою місію. В одному з гелікоптерів, який зміг на низьких висотах пробратися на Азовсталь і повернутися на підконтрольні Україні території, був боєць полку “Азов”, ультрас ФК «Маріуполь» Лев. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Профутбол Digital” розповів ексклюзивні історії про незламних українських ультрас з полку “Азов”

Спортивний проєкт 1+1 media —  “Профутбол Digital” —  поспілкувався із українським захисником, дізнавшись деталі операції, про взаємодопомогу між “Азовом” та цивільними, вбивчу тишу в Маріуполі та історії загиблих представників ультрас. Повна версія інтерв’ю доступна на YouTube-каналі за цим посиланням. Автор матеріалу —  спортивний журналіст Олексій Сєров. 

Лев

“Нас завантажили у гелікоптер і ми розпочали свій шлях. Летіли на низькій висоті, по нас одного разу відкрили вогонь. Проте пілоти молодці. У них ставлення до нас було таким, як у лікарів…Вони робили все професійно та без страху”, —  зазначив Лев в інтерв’ю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖХерсонські футболісти та ультрас на війні: Профутбол Digital розповіли історії захисників з тимчасово окупованого регіону

До того ж боєць полку “Азов” розповів про свої подальші плани після повноцінного відновлення (лише тіло героя було на 40% уражене опіками). 

“Думаю повернутися до хлопців. Ще нічого не закінчилося. Наша боротьба повинна продовжуватися. Ми повинні повернути наші території. А країну нашого сусіда потрібно довести до такого рівня, аби він більше не міг нікому завдати таких втрат”, —  підкреслив боєць полку “Азов” та ультрас ФК “Маріуполь”. 

Нагадаємо, що спортивні проєкти групи 1+1 media систематично розповідають про героїв російсько-української війни, документуючи жахи воєнної реальності. Так, на каналі “Профутбол Digital” також доступні матеріали про бійця, який витягує українців з армії так званої “ДНР”, “Торка”, який дивом вижив на “Азовсталі” та пройшов російський полон, і херсонських ультрас на війні. Ключові меседжі випусків – #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWarInUkraine.

Профутбол Digital – футбольно-аналітичний спортивний проєкт 1+1 media, в межах якого обговорюються найгостріші моменти матчів Чемпіонату України і Кубків УЄФА, новини футбольної індустрії, трансфери, реформи та прогнози.

Новини по темі