Перше похолодання: 5 модних образів, які зігріють тебе цієї осені

ТОП-5 модних, але теплих образів на осінь 2019 | Мода | 1+1
sl-ira.com

Обирати між комфортом і стилем не доведеться.

Поділитися:

Змиритися зі зміною погоди після спекотного літа буває непросто. Але поглянь на похолодання з іншого боку — як на хороший привід оновити гардероб відповідно до останніх трендів.

Нарешті можна носити комфортні джинси, затишні джемпери або блейзери. Тим паче, цікавих поєднань і класних ідей у новому сезоні не злічити.

Ми обрали п'ять актуальних вбрань для осені, які за твого бажання можуть стати як самодостатніми образами, так і основою для подальших модних експериментів. Повторюй їх до дрібниць, міксуй речі з різних комплектів між собою або доповнюй тими, які у тебе вже є.

ТРИКОТАЖНА СУКНЯ

Стилісти переконують, що восени не варто відмовлятися від улюблених літніх суконь. Просто підшукай їм сезонну компанію — пухнастий светр, довгий тренч і контрастне масивне взуття

Однак рано чи пізно навіть найтепліші черевики не зможуть протистояти прийдешнім морозам. Тоді настає черга трикотажних суконь. Об'ємні, А-силуету, з високим горлом або з комірцем поло — розгулятися є де.

Якщо подібної в твоєму гардеробі немає — почни з бази. Надавай перевагу універсальним відтінкам і лаконічному крою довжини максі та міді. Силует — прямий або злегка приталений, але не обтислий.

Серця романтично налаштованих натур підкорять ажурні трикотажні сукні з перфорацією, а також варіанти з поясом і кокетливою плісированою спідницею. Окрім нейтральної, можна обирати гаму пастелі — пудрові, лавандові, персикові відтінки. 

Тим, хто впевнено почувається в образі леді вамп, сподобаються моделі на запах насичених кольорів. Такий фасон візуально коригує пропорції, приховує недоліки, а переваги — виводить на перший план. 

Поле для експериментів відкриває альтернатива — костюми зі спідницею. Тандем із двох речей виграє у порівнянні з сукнею і дозволяє без зусиль створити total look — один із головних трендів 2019-го. Якщо поєднувати спідницю і верх набридло, подаруй їм нове життя в різних комплектах.

УВАГА НА ПРИНТ

Яскраві відтінки в похмуру пору лише вітаються. Втім, придбати верхній одяг кольору фуксії наважиться не кожна. І зрозуміло чому: ризик втомитися від коричневого або сірого пальто набагато менше, ніж від насиченого рожевого.

Компроміс між спокійною базою і шаленими відтінками ховається в принтах. Мова насамперед про класику — квіти, горошок, смужку та клітинку. Останньої на осінньо-зимових показах було особливо багато й у найрізноманітніших втіленнях.

Окреме місце в новому сезоні посідає сіра та червоно-синя клітинка.

До того ж цікавий вигляд мають не лише монолуки з принтованої тканини, а й нейтральні образи, в яких принт виконує акцентну роль. До прикладу, клітинка може прикрашати накладні кишені, комір, пояс або розміщуватися окремими блоками на тканині.

Також не варто уникати різних видів клітинки в межах одного вбрання або навіть у межах однієї речі.

Інша перевага класичних принтів – у їхньому гармонійному поєднанні з різними образами. «Гусяча лапка» завжди додає ретро-шику, а дрібний таттерсолл – витонченості.

Навіть консервативні дівчата не відмовляться освіжити базовий образ принтованими аксесуарами. Якщо тобі подобається простий і стриманий стиль, але хочеться трохи родзинок, додай клатч, прикрасу, шалик або пояс із принтом.

ОБЄМНИЙ АБО ПОДОВЖЕНИЙ КАРДИГАН

Не вір тим, хто говорить, що кардиган — це вже не модно. Вони просто не в курсі, як його правильно обирати і носити. Стильних образів із цим елементом одягу можна створити навіть більше, ніж зі светром, а змерзнути він так само не дозволить.

У тренді цієї осені — в’язані та кашемірові моделі oversize. Об'ємні з ретро-ґудзиками, ніби з бабусиної скрині, довгі кардигани-халати та варіанти з несподіваними малюнками можна носити майже будь з чим. 

Поки вересневе сонце тішить своїм теплом, від додаткового шару одягу під кардиганом – сорочки або майки – можна взагалі відмовитися. Це пікантно і сексуально. Вже зі зниженням температури утеплюйся гольфом або вдягай що-небудь поверх.

ШКІРА

Восени та взимку дизайнерські колекції завжди поповнюються фактурними виробами. Якщо обирати між оксамитом, вельветом і шкірою, саме останньому матеріалу цієї осені — всі лаври. 

Швидко потоваришувати з ним допоможе класична косуха. Розслаблена, злегка недбала вона підкреслює сильний характер та додає гранжевості вбранню.

З цією ж функцією чудово впорається і шкіряна спідниця, яка за останні кілька років встигла стати майже класикою.

Моделі міні поєднуй із високими чоботами або ботфортами контрастної фактури — наприклад, із замшею. А ось разом із міді можна сміливо взувати шкіру — грубі черевики або казаки.

Коли, навпаки, хочеться трохи пом'якшити образ, експериментуй із ніжними кольорами. Благородний вигляд має гама коричневого — відтінки кави, молочного шоколаду та охри. 

Серед аксесуарів і фурнітури шкіра також посідає особливе місце. Ремінь із металевою пряжкою, поясна сумка та шкіряні вставки компенсують брак акцентів. 

БРЮЧНИЙ КОСТЮМ

Стильні брючні костюми оселилися в жіночих гардеробах давно, а в новому сезоні взагалі увійшли до категорії must have. Навіть якщо на твоїй роботі відсутній бодай натяк на дрес-код, повір – ти знайдеш, куди вдягнути костюм. 

Найактуальніші цієї осені – варіанти із прямими широкими або розкльошеними від стегна брюками та об'ємними піджаками.

Якщо дуже хочеться, можна позначати талію за допомогою відповідного силуету або декору — рюш, баски, плісе.     

Чорні брючні костюми зручні тим, що з верхом і низом можна створити окремі стильні образи і не обмежувати себе в принтах або відтінках. 

Щоб скласти образ із піджаком або брюками більш яскравих кольорів, доведеться увімкнути фантазію. Але ти завжди можеш покластися на базу — блакитні або чорні джинси та однотонна футболка пасуватимуть до всього.

Якщо, звісно, не збираєшся сидіти в офісі, разом із костюмом взувай кросівки. В холодну пору вони не втрачають актуальності, а в поєднанні з брюками і піджаком — набувають її в подвійному об’ємі.

До найбільш універсальних належать білі кросівки або кеди, але значення має і колір костюма. Наприклад, якщо він бузковий, можна підшукати взуття в цих тонах.

Читай більше корисних порад на тему моди і стилю:

1. Модні орієнтири: 5 трендів осені 2019, які ти захочеш спробувати

2. Модний гороскоп: 3 осінні образи, які найкраще пасують Дівам

3. 5 сумок, які стануть хітами цієї осені

4. 7 б'юті-трендів осені, які хочеться спробувати якомога швидше

5. Головні тренди весни-літа 2020: Погляд українських дизайнерів

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі