Головні тренди весни-літа 2020: Погляд українських дизайнерів

Головні тренди з Ukrainian Fashion Week 2019 | Мода | 1+1
Фото: fashionweek.ua

Осінь тільки-но почалася, а ми вже мріємо про теплу пору.

Поділитися:

Вдруге за рік столичний Мистецький арсенал перетворився на осередок натхнення і став головною модною локацією країни. З 31 серпня по 4 вересня в рамках Ukrainian Fashion Week SS20 своїм баченням тенденцій майбутніх весни і літа поділилися відомі українські дизайнери та запропонували свіжий погляд новачки. 

Яким трендам на подіумі приділялося найбільше уваги, і що з цього має з’явитися в твоєму гардеробі, аналізує редакція 1plus1.ua.

АВАНГАРДНИЙ РУКАВ

Навіть якщо мова в цілому про дуже лаконічний фасон, наступної весни дизайнери пропонують як слід поекспериментувати з формою рукавів. Об'ємні, драпіровані, багатошарові, ліхтарики, з рюшами і воланами, спущені — ця ідея знайшла своє втілення мало не в кожній колекції.

ЦІКАВА БАГАТОШАРОВІСТЬ

Вітаються найоригінальніші поєднання — шкіряна спідниця поверх хвилюючої шовкової сукні, брюки, які визирають з-під подолу, і легкий сарафан, якому додає барв гольф під горло. Модна провокація, але на неї варто наважитися.

АКЦЕНТНИЙ АБО КОРСЕТНИЙ ПОЯС

Популярні протягом кількох останніх сезонів маскулінність та унісекс наступної весни пом'якшать жіночні елементи. І якщо в осінньо-зимових колекціях на талію був лише тонкий натяк, то в 2020 можна змістити на неї весь фокус уваги. Зробити це максимально стильно допоможуть широкі шкіряні ремені, корсети та пояси обі, натхненні японської естетикою.

ГАМА ПАСТЕЛІ

Ніжні, молочні відтінки завжди виходять на перший план із наближенням теплої пори. Навесні й улітку дизайнери пропонують як і раніше надихатися найромантичнішими фарбами природи — неба, м'яти, бузку, лаванди і персиків.

АСИМЕТРІЯ

У деяких колекціях вона присутня дозовано і ненав’язливо — спідниця з нерівним краєм або сорочка на одне плече. Інші дизайнери пішли далі та представили складні моделі, ніби зшиті з різних елементів одягу.

КВІТКОВИЙ ПРИНТ

Уявити весняний сезон без зворушливих квіткових композицій на одязі рішуче неможливо. За доброю традицією щедра порція флористики є й у колекціях українських дизайнерів. Дрібні квіткові чергуються з фантазійними акварельними малюнками та стриманими графічними на сукнях, топах і піджаках.

СТРУМЛИВІ ТКАНИНИ

Атласні переливи, які полюбилися багатьом цього літа завдяки сукням-комбінаціям, залишаються з нами до наступного року. Щоправда білизняним такий стиль назвати важко: тепер благородний матеріал використовують для створення будь-яких форм у соковитій палітрі. Яскраві атласні пальто, комбінезони та костюми можуть упевнено конкурувати із сукнями.

Також надихайся добірками, які присвячені осінньо-зимовим трендам: 

1. Модний гороскоп: 3 осінні образи, які найкраще пасують Дівам

2. Королеви стилю: Наймодніші зіркові образи місяця

3. 5 сумок, які стануть хітами цієї осені

4. 7 б'юті-трендів осені, які хочеться спробувати якомога швидше

5. ТОП-10 наймодніших кольорів цієї осені

Новини по темі