"Під нашим під’їздом горів рашистський танк, а у вікна залітали залишки снарядів", — ведуча ТСН Наталя Островська про повернення у звільнений Ірпінь та плани на Новий рік 2023

Наталя Островська — про звільнений Ірпінь та плани на Новий рік 2023

Наталя Островська у новому інтерв'ю розповіла про життя після деокупації Ірпеня, роботу під час війни та новорічні плани.

Поділитися:

24 лютого Наталя Островська з першими вибухами поїхала на роботу і відтоді веде марафон "Єдині новини" від 1+1. Повномасштабне вторгнення вмить змінило життя ведучої. Довелося в короткі терміни освоювати те, що вивчають років п'ять. В інтерв'ю KP.UA Наталя пригадала початок російської агресії, як поверталася до деокупованого Ірпеня та розповіла, що планує робити на Новий рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталя Островська відвідала мультимедійне шоу для всієї родини «Україна всесвіту» у ТРЦ Gulliver

Про початок повномасштабної війни

"Ще за кілька днів до початку великої війни я вирішила, що за будь-яких обставин залишатимусь у Києві та працюватиму. Але ж ніхто не знав, як воно буде насправді. Добре пам’ятаю, як вранці 24-го поїхала заправлятися, стою на АЗС і бачу, як всі їдуть з Києва, а мені, навпаки, треба їхати у бік центру на роботу. Тоді це відчуття нагадувало самогубство. До війни я вела десятихвилинні новини. Це був нічний дайджест-огляд головних подій в Україні та світі, а з початком повномасштабного вторгнення ми почали безперервне мовлення – шестигодинні безперебійні ефіри. Це справді був виклик, але я розуміла, що не можу підвести людей, які вірили у мене", — поділилася Наталя.

Наталя Островська про 24 лютого

Про бойові дії в Ірпені

Як і в багатьох українців, у Наталії були плани на майбутнє. Ведуча закінчувала ремонт у квартирі в Ірпені і вже планувала переїзд, коли туди заїхали російські танки. Та після початку вторгнення все матеріальне відійшло на другий план.

"Під нашим під’їздом горів рашистський танк, у вікна залітали залишки снарядів. Залізяччя побило вікна, застрягло у стінах, один шмат снаряду пролетів у сантиметрі біля газового балона, тоді б квартира могла згоріти. Довелося переробити у деяких кімнатах ремонт. Але, дякуючи виробнику дверей, росіяни не змогли потрапити всередину. Як не намагалися – виламати двері не змогли. І вибивали, і болгаркою пиляли. Всередині тоді були матрац і пральна машинка. В принципі те, чим вони живилися. Я намагалася в ті моменти не думати про своє житло, бо бачила, як люди в Маріуполі взагалі залишаються без квартир. Більше переймалась за інших людей, ніж за себе. Усе матеріальне - на другому плані", — пригадує Наталя Островська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недитячі мрії в окупації: Наталя Островська, Людмила Барбір та інші ведучі 1+1 здійснили мрію 15-річної Насті, котра пережила окупацію Бучі

Про повернення до Ірпеня

Після деокупації Ірпеня Наталя повернулася в місто, допомагала там розчищати територію комплексу, переробила ремонт в деяких місцях квартири і тепер підтримує місцевий малий бізнес.

"Насправді думала, що ніколи не зможу жити в Ірпені. Я ж бачила всі новини зсередини, моя знайома волонтерка Настя Яланська загинула у Бучі, її росіяни розстріляли просто в авто. Мені здавалося, що дуже складно буде повертатись у місто, де людей ховали у парках, біля будинків… Але життя триває, і якщо ми можемо його продовжувати, то маємо це робити", — зізнається ведуча.

Наталя Островська про деокупований Ірпінь

Також ведуча разом із командою ТСН і чиказькою діаспорою поставила для сімейної пари — 81-річного Станіслава Анатолійовича та 76-річної Надії Михайлівни Кисленків — модульний будиночок. Все це завдяки зібраним коштам за прапор України з підписами Залужного та Зеленського.

"Кошти я виручила на благодійному концерті у Чикаго за прапор з підписами Володимира Зеленського, Валерія Залужного, Юрія Лебедя, Дениса Монастирського, «Фіна», «Ореста» та «Пташки». 70 тисяч доларів за прапор — поки це рекордна сума, яку ми зібрали на допомогу нашій країні. Так круто, що у ці непрості часи ми можемо насичувати життя добрими справами".

Про плани на Новий рік та новорічні традиції

"У новорічну ніч працюватиму — ТСН готує масштабний святковий випуск! Поки не можу сказати як і де. Тим паче, зараз війна, і всі ми налаштовані працювати до Перемоги. Я навіть і не розраховувала, що буду десь, окрім роботи. Я це люблю... Ялинку збираюсь прикрасити в українському стилі. Мені дуже подобаються дерев’яні іграшки з тризубами або синьо-жовті кульки. Хочу таку цього року. Я дуже люблю Новий рік – це для мене завжди якийсь новий етап. І цей рік — не виняток. Усі мої бажання здійснюються, і головне для усіх нас — Перемога — обов'язково втілиться".

Наталя Островська про плани на Новий рік 2023

Фото: Instagram/nataliostrovska

Новини по темі