Гастрономічна ідентичність: Валентина Хамайко поділилася рецептом пирога Незалежності з м'ясом та перцем

Покроковий рецепт м'ясного пирога з перцем від Валентини Хамайко

Покроковий рецепт м'ясного пирога з перцем від Валентини Хамайко

Поділитися:

Нещодавно 1+1 media та Сніданок з 1+1 долучилися до створення гастрономічної традиції для кожної української родини — Пиріг Незалежності. Так, ведуча Валентина Хамайко, яка стала бренд-амбасадоркою проєкту, поділилася рецептом приготування смачного пирога. 

«Це вже 33 річниця Незалежності України! Цей день особливий для кожного з нас. Ми вітаємо один одного, маємо урочистості на державному рівні, але досі не маємо гастрономічної ідентичності, яка б асоціювалась у нас саме з цим днем! Хоча як на мене, це дуже логічно! Кінець літа, вдосталь садовини і городини, кожен гуртується навколо найрідніших людей», — прокоментувала важливість гастрономічної традиції ведуча 1+1 Україна.

Сьогодні у Сніданку з 1+1 Валентина приготувала свій Пиріг Незалежності.

«Знаючи, що Єгор Гордєєв любить фаршировані перці, я вирішила створити пиріг, який би нагадував саме цей улюблений смак».

Валентина Хамайко та Єгор Гордєєв

Як приготувати м'ясний пиріг з перцем за рецептом Валентини Хамайко

Для тіста вам знадобиться:

  • 12 г свіжих дріжджів в
  • 1.5 ст л цукру
  • 1 яйце
  • 135 г молока
  • 30 г масла
  • 250-300 г борошна.

Для начинки: мʼясо 300 г, 1 цибулин, 1 морквина, 2 запечених перця.

«Тісто має бути мʼяким і трохи липким», — пояснює Валентина.

Спосіб приготування: 

  1. Розкатати замішане тісто та викласти на деко.
  2. Зробити бортик у тіста. Для цього потрібно відступити від країв на 1,5 см, зробивши прорізи. Середину тіста трохи розкатати, щоб вона була тоншою за края для бортиків.
  3. В окремій посудині змішати натерту моркву, цибулю та подрібнене відварене м'ясо, додати дві столові ложки кетчуту та перемішати. Викласти начинку на тісто, а зверху додати нарізані запечені перці. Посипати зверху сиром. Накрити тістом (не обов'язково) та відправити в духовку запікатися.

Валентина Хамайко

Розповідайте іншим про традицію Пиріг Незалежності, готуйте свої пироги, обʼєднуйтеся на місцях, за кордоном, де б ви не були, та викладайте свої результати в соцмережі з хештегами нижче:

#пирігнезалежності
#пирігUA
#pyrihIndependency
#pyrihUA
#деньнезалежності
#independenceday

Новини по темі