Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Рататуй від шеф-кухаря Євгена Клопотенка: рецепт з мультфільму (можна готувати разом з дитиною)

рататуй від Клопотенка
Готуємо рататуй — французька страва з овочів. Чудовий рецепт для всієї родини: смачно, корисно та легко приготувати.

Блюдо з перцю, баклажанів і кабачків під назвою рататуй — одне з найцікавіших на родинному столі. Шеф-кухар Євген Клопотенко запевняє — в рецепті нема нічого важкого:

Пам'ятаю, що коли вперше подивився мультик «Рататуй» я відразу ж захотів приготувати такий самий рататуй, який готував маленький кухар-мишеня. У цьому рецепті рататую немає нічого складного, крім того, що всі овочі необхідно акуратно порізати й розкласти по формі для запікання. Якщо вас не лякають такі завдання, швидше беріть овочі й починайте готувати ваш найсмачніший рататуй.

/Скріншот з мультфільму "Рататуй"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати вареники з вишнями: рецепт від мами ведучого Тімура Мірошниченка (відео)

Рецепт рататуй: інгредієнти

Для приготування блюда рататуй нам знадобляться:

  • Кабачок (середнього розміру, 1 шт)
  • Цукіні (середнього розміру, 1 шт)
  • Баклажан (середнього розміру, 1 шт)
  • Томат (середнього розміру, 10 шт)
  • Червоний солодкий перець (1 шт)
  • Чебрець (3 гілочки)
  • Рослинна олія (5 ст. л.)
  • Сіль і перець (на смак).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати солоний кабачковий торт з сирним соусом: фірмовий рецепт від Руслана Сенічкіна (ВІДЕО)

Рататуй рецепт: етапи приготування

  1. Помийте один світлий кабачок. Наріжте його тонкими кільцями у 2-3 міліметри.
  2. Помийте один цукіні та наріжте теж кільцями.
  3. Так само як цукіні й кабачок, поріжте сім стиглих томатів. Порада від Клопотенка: "Вибирайте щільні томати, щоб їх можна було легко порізати кружальцями".
  4. Баклажан слід порізати теж кільцями. Клопотенко зауважив: "Намагайтеся зробити так, щоб всі кружечки овочів були нарізані приблизно з однаковою товщиною".
  5. Аби зробити основу рататую, треба приготувати томатний соус. Шеф-кухар розповів, що для цього потрібно: "В невеликій кількості рослинної олії, приблизно дві столові ложки, припустіть один перець і три томати, попередньо нарізані невеликим кубиком. Посоліть і поперчіть на смак".
  6. Подрібніть овочі за допомогою блендера, доведіть рідину до густого соусу.
  7. Рівномірно вилийте соус у форму для запікання.
  8. На соус викладіть порізані овочі, чергуючи їх між собою. Форма повинна бути заповнена овочами повністю.
  9. Збризніть овочі трьома ложками рослинної олії, покладіть три гілочки чебрецю і поперчіть на смак.
  10. Накрийте форму пергаментним папером/фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Залиште на 30-35 хвилин. Овочі повинні залишитися трохи твердими. Все готово: додаєте соус й подаєте на стіл. Смачного!

Рецепт: klopotenko.com

2021-07-29
Новини
Новини