Рататуй від шеф-кухаря Євгена Клопотенка: рецепт з мультфільму (можна готувати разом з дитиною)
Готуємо рататуй — французька страва з овочів. Чудовий рецепт для всієї родини: смачно, корисно та легко приготувати.
Блюдо з перцю, баклажанів і кабачків під назвою рататуй — одне з найцікавіших на родинному столі. Шеф-кухар Євген Клопотенко запевняє — в рецепті нема нічого важкого:
Пам'ятаю, що коли вперше подивився мультик «Рататуй» я відразу ж захотів приготувати такий самий рататуй, який готував маленький кухар-мишеня. У цьому рецепті рататую немає нічого складного, крім того, що всі овочі необхідно акуратно порізати й розкласти по формі для запікання. Якщо вас не лякають такі завдання, швидше беріть овочі й починайте готувати ваш найсмачніший рататуй.
/Скріншот з мультфільму "Рататуй"
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати вареники з вишнями: рецепт від мами ведучого Тімура Мірошниченка (відео)
Рецепт рататуй: інгредієнти
Для приготування блюда рататуй нам знадобляться:
- Кабачок (середнього розміру, 1 шт)
- Цукіні (середнього розміру, 1 шт)
- Баклажан (середнього розміру, 1 шт)
- Томат (середнього розміру, 10 шт)
- Червоний солодкий перець (1 шт)
- Чебрець (3 гілочки)
- Рослинна олія (5 ст. л.)
- Сіль і перець (на смак).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати солоний кабачковий торт з сирним соусом: фірмовий рецепт від Руслана Сенічкіна (ВІДЕО)
Рататуй рецепт: етапи приготування
- Помийте один світлий кабачок. Наріжте його тонкими кільцями у 2-3 міліметри.
- Помийте один цукіні та наріжте теж кільцями.
- Так само як цукіні й кабачок, поріжте сім стиглих томатів. Порада від Клопотенка: "Вибирайте щільні томати, щоб їх можна було легко порізати кружальцями".
- Баклажан слід порізати теж кільцями. Клопотенко зауважив: "Намагайтеся зробити так, щоб всі кружечки овочів були нарізані приблизно з однаковою товщиною".
- Аби зробити основу рататую, треба приготувати томатний соус. Шеф-кухар розповів, що для цього потрібно: "В невеликій кількості рослинної олії, приблизно дві столові ложки, припустіть один перець і три томати, попередньо нарізані невеликим кубиком. Посоліть і поперчіть на смак".
- Подрібніть овочі за допомогою блендера, доведіть рідину до густого соусу.
- Рівномірно вилийте соус у форму для запікання.
- На соус викладіть порізані овочі, чергуючи їх між собою. Форма повинна бути заповнена овочами повністю.
- Збризніть овочі трьома ложками рослинної олії, покладіть три гілочки чебрецю і поперчіть на смак.
- Накрийте форму пергаментним папером/фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Залиште на 30-35 хвилин. Овочі повинні залишитися трохи твердими. Все готово: додаєте соус й подаєте на стіл. Смачного!
Рецепт: klopotenko.com