Як із пекарні: рецепт пряних булочок з ароматними сливами та кремом від Валентини Хамайко

Рецепт булочок з ароматними сливами та кремом від Валентини Хамайко
Поділитися:

Ароматні, м’які та вишукані – булочки з пряними сливами ідеальні для особливих нагод або щоб створити затишну атмосферу вдома без жодного приводу.

Ці булочки від Валентини Хамайко — вдалий приклад, як звичні інгредієнти можуть перетворитися на вишукану страву з найкращої пекарні. Варто лише зануритися у процес приготування, як дім наповнюється ароматом кориці і солодкого тіста. Це саме той запах, що викликає ностальгію, відчуття затишку, дитинства й очікування чогось доброго. Булочки ідеальні для недільного сніданку, вечірнього чаювання чи сімейних зустрічей.

Сливи можна змінити на інші фрукти — груші з мускатом, яблука з кардамоном чи навіть інжир. Але саме варіант зі сливами вважається класичним і найбільш вдалим, адже вони чудово поєднуються з горіховими нотками крему й ваніллю.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 250 г
  • Дріжджі – 5 г
  • Молоко – 100-150
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор – 40 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Дрібка солі

Для заварного крему:

  • Молоко (тепле) – 250 мл
  • Цукор – 25 г
  • Крохмаль – 10 г
  • Борошно – 10 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Паличка ванілі – ½

Для мигдалевого крему:

  • Мигдалеве борошно – 125 г
  • Масло – 125 г
  • Цукор – 125 г
  • Борошно – 25 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Ром – 1 ст.л.

Для пряної сливи:

  • Сливи – 500 г
  • Цукор – 250 г
  • Зірочка бодяну і паличка кориці
  • Яйця – 1 шт. для змащування

Приготування сливи:

Сливу треба приготувати напередодні. Розділяємо сливи навпіл і видаляємо кісточки. В глибокій посудині засипаємо сливи цукром, додаємо зірочку бодяну і маленьку паличку кориці. За ніч слива пустить сік: його потрібно злити і прокип’ятити з бодяном і корицею. Гарячим соком заливаємо сливи. Щойно сік охолоне, знову зливаємо його і доводимо до кипіння. Таку процедуру повторюємо двічі. Останній раз сливи з соком доводимо до кипіння на маленькому вогні і відставляємо.

Сливи

Приготування:

  1. Для тіста розтираємо дріжджі з цукром і заливаємо теплим молоком (приблизно 50 мл).
  2. Борошно просіюємо, додаємо до нього дріжджову суміш і яйця. Вливаємо ще 50 мл молока і починаємо вимішувати тісто на маленькій швидкості. Поступово додаємо розм’якшене масло та дрібку солі.
  3. Тісто має бути ніжним і м’яким, нелипким. Оскільки якість борошна та розмір яєць бувають різними, пробуємо тісто і додаємо за потреби або борошно, або молоко, що залишилися. Вимішане тісто залишаємо підходити у теплому місці під харчовою плівкою на 1,5-2 год.
  4. Для заварного крему збиваємо в блендері яйце з 50 мл молока, крохмалем і борошном.
  5. 200 мл молока з цукром ставимо на вогонь. Якщо користуємося натуральною ваніллю, то кладемо у молоко і її (або ж додаємо ванільний цукор).
  6. Щойно молоко закипить, тонкою цівкою, постійно перемішуючи, вливаємо у нього яєчну суміш, тримаючи посудину на вогні, доки маса не загусне. Готовий крем знімаємо з вогню і охолоджуємо.
  7. Для мигдалевого крему перетираємо розм’якшене масло з цукром і мигдалевим борошном, додаємо борошно, 2 яйця і ром.
  8. Наприкінці додаємо 100 г готового заварного крему (охолодженого!) і збиваємо.
  9. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 5 мм і нарізаємо квадратами 10х10 см. Кожен квадрат складаємо навпіл по діагоналі. Від гострих кутів до прямого робимо надрізи на відстані 1 см від краю, не прорізаючи тісто до кута. Вироби розгортаємо: тепер маємо квадрати-основи з прорізаними смужками, що тримаються на двох кутах. Смужки піднімаємо, перехрещуємо і легенько притискаємо до квадрата-основи.
  10. В центр кожного виробу кладемо мигдалево-заварний крем, а на нього – 2 пряні сливи.
  11. Булочки перекладаємо на застелене пергаментом деко, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо сходити у теплому місці на 30-40 хвилин. Змащуємо збитим яйцем і випікаємо до рум’яного кольору при 180 градусах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Улюблений торт на літній лад: чому ягідний Наполеон на смак ще краще ніж класичний варіант та як його приготувати вдома - детальний рецепт

Новини по темі