"Різдво – це сім’я, тепло, домашнє світло, стіл з 12-ма стравами" – учасники гурту KAZKA про різдвяні традиції (інтерв'ю)

Ти не один: учасники гурту KAZKA розповіли про різдвяні сімейні традиції – інтерв'ю

Учасники гурту KAZKA Олександра Заріцька та Дмитро Мазуряк в інтерв'ю для сайту 1+1 поділилися родинними різдвяними традиціями, а також секретами приготування справжньої куті до Різдва.

Поділитися:

Цього Різдва, 25 грудня о 21:00 на телеканалі ТЕТ телеглядачі побачать великий різдвяний проєкт під назвою «Ти не один». Над його створенням працює команда телеканалу 1+1 Big Brave Events разом із фестивалем Atlas. У музичному різдвяному проєкті очікують виступи зірок, які будуть поєднані з теплими розмовами з героями нового часу — волонтерами, представниками культурного та волонтерського фронтів.

У такий непростий для країни час учасники проєкту об’єднались, щоб створити атмосферу родинного затишку та підтримати кожного українця. Учасники різдвяного проєкту «Ти не один» поділились своїми сімейними різдвяними традиціями та розповіли, як у своєму дитинстві святкували Різдво, що полюбляють їсти за святковим столом та якою музикою створюють різдвяний настрій.

ти не один

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУчасники проєкту «Ти не один» PIANOBOY, DOROFEEVA, KAZKA, Сенічкін та інші розповіли про сімейні різдвяні традиції

Учасники гурту KAZKA Олександра Заріцька та Дмитро Мазуряк в інтерв'ю для сайту 1+1 поділилися родинними різдвяними традиціями, а також секретами приготування справжньої куті до Різдва.

Розкажіть, що для вас означає свято Різдво?

Олександра Заріцька: Як і для всіх українців, свято Різдва – це сім’я, це тепло, це якесь домашнє світло, це стіл з 12-ма стравами. Кутя, обов’язково зроблена за всіма правилами. У мене завжди бабуся робить її годин 5 і до цього ще довго відстоює мак у ступі, все як треба. Ми завжди стараємось приїхати до неї на Різдво. Цього року і Дмитро і я вирішили святкувати Різдво 25-го грудня.

Дмитро Мазуряк: Насамперед, і колядки, і всі обряди, що стосуються Різдва, з цього року вже будуть за новим календарем. У нас дуже багато традиції, починаючи від того, як саме сервірувати стіл, там є свої обряди, щоб добре велось господарство, щоб був добрий врожай. Кількість страв, сам процес вечері. Після вечері обов’язково йдемо колядувати до рідних, друзів та знайомих. Наступного дня – до церкви і так само колядувати. Тисяча і одна коляда – це про Різдво.

Без яких пісень не обходиться Різдво?

Олександра Заріцька: За цей рік я вивчила набагато більше пісень, ніж ті 5-6, що ми зазвичай всі знаємо і виконуємо. Я взяла за правило вчити нові пісні до кожного свята. Цього року вивчила одну колядку з Харківщини.

Дмитро Мазуряк: Найбільш давня та популярна у нас – це «В неділю рано сонце сходило». Це така колядка, яка вже понад кілька століть звучить понад горами і  кожним роком все більше й більше людей починає її вчити, співати. Ми будемо й далі вчити людей її співати, щоб усе більше людей дізнавались про нашу культуру і наші традиції.

Як ви зустрічаєте Різдво та інші різдвяно-новорічні свята?

Олександра Заріцька: Бувало, що перед Різдво ми були на зйомках, але все ж на саме Різдво ми намагаємось їхати до сім’ї. Зазвичай, Новий рік ми святкуємо з гуртом, тому що ми працюємо, і на сім’ю тоді не вистачає часу.

Дмитро Мазуряк: Новий Рік у нас така більш робоча дата, це не таке велике свято у моїй сім’ї, як Різдво, як Щедрий вечір та інші свята різдвяного періоду. Різдво – найбільше свято, йому приділяється найбільше уваги.

ти не один

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поки ми святкуємо разом, жартуємо, співаємо пісні — ми живемо і у нас є надія на те, що все буде добре", — Pianoбой про різдвяні сімейні традиції та значення Різдва цьогоріч

Нагадаємо, що за форматом різдвяного проєкту, вперше українські артисти, військовослужбовці, волонтери, діячі культури, представники ДСНС та інших служб зберуться у камерній та затишній атмосфері, щоб поділитись своїми різдвяними традиціями та дитячими спогадами. На глядачів очікують несподівані музичні колаборації, українські пісні, які стали хітами під час повномасштабної війни, а також автентичні різдвяні колядки у сучасному музичному обрамленні. Популярні улюблені артисти заспівають з представниками поколінням нової сучасної музики, яка отримала потужний імпульс після з 24 лютого.

Проєкт «Ти не один» матиме благодійну складову — кожен небайдужий зможе створити різдвяний настрій та надіслати подарунок маленьким підопічним благодійного проєкту СОС

“Дитячі містечка”, який опікується родинами та дітьми-сиротами. До слова, самі артисти також не залишать українських дітей без подарунків, і комусь випаде унікальна можливість отримати різдвяний сюрприз від учасників проєкту.

Не пропустіть різдвяний проєкт «Ти не один» 25 грудня о 21:00 на телеканалі ТЕТ.

Новини по темі