Ролик з песиком Патроном: як виглядають міни, чим вони небезпечні, чого не можна робити

Патрон продовжує шукати міни: освітні відео зі знаменитим песиком
Instagram/patron_dsns

Знаменитий песик Патрон бере участь в освітніх відео про ризики вибухонебезпечних предметів.

Поділитися:

UNICEF спільно з ДСНС України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Національною поліцією України підготували серію освітніх відео з песиком Патроном про ризики вибухонебезпечних предметів на територіях України, де велися бойові дії чи перебували окупанти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія знаменитого песика Патрона, який допомагає працівникам ДСНС розміновувати території

Нагадаємо, песик Патрон — це талісман та помічник чернігівських піротехніків. Місія у нього дуже важлива: песик відважно шукає вибухонебезпечні предмети. Завдання у собаки й справді дуже відповідальне, адже Чернігівщина місяць була в облозі, масовано обстрілювалася ворогом, тож вся область у нерозірваних мінах та снарядах. Ведучий "Світу навиворіт" та "Мандруй Україною" Дмитро Комаров також в рядах прихильників Патрона: Дмитро зустрівся з песиком, коли той розміновував місцевість.

Комаров ПатронФОТО: Instagram/komarovmir

Песик Патрон вже став медійним персонажем, якого впізнають і дорослі, і діти. Тож завдяки йому можна привернути більше уваги людей до такого важливого питання, як поводження з вибухонебезпечними предметами. Тож було вирішено зняти серію освітніх роликів з песиком. Один з них — про вибухові елементи касетних боєприпасів. У ролику йдеться про те, як вони виглядають, у чому їхня небезпека та у яких підступних місцях вони можуть ховатися. А також про те, що робити і чого НЕ МОЖНА робити, якщо їх побачили?

Відео рекомендується переглянути дорослим і показати дітям. А песик Патрон точно приверне додаткову увагу малечі. Піротехнік Державної служби України з надзвичайних ситуацій Василь Хміль розказав у відео, де можуть знаходитися міни та інші вибухонебезпечні предмети:

►На поверхні землі.

►На даху будівель.

►В гілках дерев.

►Всередині приміщення.

Важливо: там, де виявився один вибухонебезпечний предмет, з високим ступенем ймовірності можуть бути й інші. Тому треба бути максимально обережними.

Якщо ви чи ваша дитина побачили незрозумілий предмет, слід дотримуватися таких 3 простих правил, які рятують життя:

1. Не підходьте.

2. Не чіпайте.

3. Повідомте про небезпеку людей навколо та телефонуйте за номером 101.

Міни

Також читайте про мультики та пісеньки для дітей про правила поводження з невідомим предметами, а також покажіть дітям, як виглядають міни, на зрозумілих зрозумілі малюнках від ЮНІСЕФ. І нехай песик Патрон допоможе дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінна небезпека: де вони можуть бути та що не можна робити, якщо знайшли міну

Дивіться сюжет "Сніданку з 1+1" про песика Патрона:

Новини по темі