Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Смачні і прості рецепти страв з овочів

овочі на пательні
Три рецепти страв, які готуються простіше, ніж ви думаєте.

Чудова знахідка для будь-якої господині - це черговий простий та смачний рецепт. Ми пропонуємо вам зберегти собі рецепти страв із овочів, які знадобляться вам, коли немає кулінарного натхнення.

Рис з овочами

Рисова крупа - це те, без чого не може обійтись жодне зимове меню. Тому пропонуємо вам рецепт рису з овочами, який дуже легко готується. 

РИС З ОВОЧАМИ: ІНГРЕДІЄНТИ

Рис – 1 скл.

Морква – 2 шт.

Цибуля – 1 шт.

Болгарський перець – 1 шт.

Горошок зелений (заморожений) – 200 г

Стурчкова квасоля (заморожена) – 200 г

Спеції – за смаком

Мелена паприка – за смаком

Фото: freepik.com

РИС З ОВОЧАМИ: ЯК ГОТУВАТИ

1. Спочатку відваріть рис. Пропорція: 1 склянка рису на 1,5 склянки води.

Щоб рис вийшов не розвареним і не злипався, варити його потрібно не більше 12 хв під закритою кришкою.

2. Протушкуйте овочі на пательні

3. Додайте мелену паприку та інші спеції за смаком.  

4. Додайте овочі до відвареного рису, перемішайте, закрийте кришку та залиште на півгодини.

Чебуреки з овочами

Якщо ви слідкуєте за сучасними тенденціями, то звертаєте увагу на те, що ви їсте. Від калорійності та корисності вашої їжі залежить якість вашого активного життя.  Валентина Хамайко поділилася чудовим пісним рецептом чебуреків, які виявились ще й корисними.

ЧЕБУРЕКИ З ОВОЧАМИ - ІНГРЕДІЄНТИ

Борошно гречане – 250г

Борошно пшеничне – 250г

Масло – 60г

Капуста – 1/2 шт

Морква – 1шт

Цибуля – 1шт

Рослинна олія для смаження

Соус для Чебуреків:

Зелень

Сіль

Лимон

Сметана

ЯК ПРИГОТУВАТИ НАЧИНКУ ДЛЯ ЧЕБУРЕКІВ

1. Дрібно покришіть цибулю. Посмажте цибулю на суміші з оливкової олії та вершкового масла. Додайте лавровий листок та смажте до м'якого стану.

2. На крупну тертушку натріть моркву і додайте її смажитися до цибулї.

3. Пошинкуйте капусту довгою соломкою. Додайте її смажитися до решти овочів. 

4. Коли капуста досмажиться, заберіть з суміші лавровий лист, натомість додавши подрібнену зелень.

Як приготувати чебуреки з овочами, дивіться у відео 

Чіабатта з овочами

Смачний та простий рецепт ароматної чіабати з овочами, яка готується в домашніх умовах за лічені хвилини.

ЧІАБАТТА: ІНГРЕДІЄНТИ

Чіабатта – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Твердий сир – 70 г

Базилік – 30 г

Часник – 2 зубки

Томати чері – 6 шт.

Капуста пекінська – 1 шт.

Яйця перепелині – 4 шт.

Спеції за смаком.

ЧІАБАТТА: ПРИГОТУВАННЯ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні і прості рецепти страв з макаронів

1. Цибулю та часник дрібно нашинкувати. Підсмажити на гарячій пательні з додаванням невеликої кількості олії 1,5-2 хв.

2. Нарізати пекінську капусту невеликими шматками. Вкинути на пательню до цибулі та часнику, усе ретельно перемішати та смажити ще 1-2 хв.

3. Перед тим, як вимикати пательню, потрібно вкинути у страву кілька листочків базиліку та спеції за смаком.

4. Відрізати верхню частину чіабатти ножем. Видалити із середини м’якоть.

5. Всередину чіабатти викласти невеликий шар начинки із смаженої капусти.

6. Зверху додати помідори чері.

Як готує Чіабату Руслан Сенічкін, дивіться у відео.

2018-11-27
Новини
Новини