Смачні і прості рецепти страв з овочів
Три рецепти страв, які готуються простіше, ніж ви думаєте.
Чудова знахідка для будь-якої господині - це черговий простий та смачний рецепт. Ми пропонуємо вам зберегти собі рецепти страв із овочів, які знадобляться вам, коли немає кулінарного натхнення.
Рис з овочами
articleContentРисова крупа - це те, без чого не може обійтись жодне зимове меню. Тому пропонуємо вам рецепт рису з овочами, який дуже легко готується.
РИС З ОВОЧАМИ: ІНГРЕДІЄНТИ
Рис – 1 скл.
Морква – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Болгарський перець – 1 шт.
Горошок зелений (заморожений) – 200 г
Стурчкова квасоля (заморожена) – 200 г
Спеції – за смаком
Мелена паприка – за смаком
Фото: freepik.com
РИС З ОВОЧАМИ: ЯК ГОТУВАТИ
1. Спочатку відваріть рис. Пропорція: 1 склянка рису на 1,5 склянки води.
Щоб рис вийшов не розвареним і не злипався, варити його потрібно не більше 12 хв під закритою кришкою.
2. Протушкуйте овочі на пательні
3. Додайте мелену паприку та інші спеції за смаком.
4. Додайте овочі до відвареного рису, перемішайте, закрийте кришку та залиште на півгодини.
Чебуреки з овочами
articleContentЯкщо ви слідкуєте за сучасними тенденціями, то звертаєте увагу на те, що ви їсте. Від калорійності та корисності вашої їжі залежить якість вашого активного життя. Валентина Хамайко поділилася чудовим пісним рецептом чебуреків, які виявились ще й корисними.
ЧЕБУРЕКИ З ОВОЧАМИ - ІНГРЕДІЄНТИ
Борошно гречане – 250г
Борошно пшеничне – 250г
Масло – 60г
Капуста – 1/2 шт
Морква – 1шт
Цибуля – 1шт
Рослинна олія для смаження
Соус для Чебуреків:
Зелень
Сіль
Лимон
Сметана
ЯК ПРИГОТУВАТИ НАЧИНКУ ДЛЯ ЧЕБУРЕКІВ
1. Дрібно покришіть цибулю. Посмажте цибулю на суміші з оливкової олії та вершкового масла. Додайте лавровий листок та смажте до м'якого стану.
2. На крупну тертушку натріть моркву і додайте її смажитися до цибулї.
3. Пошинкуйте капусту довгою соломкою. Додайте її смажитися до решти овочів.
4. Коли капуста досмажиться, заберіть з суміші лавровий лист, натомість додавши подрібнену зелень.
Як приготувати чебуреки з овочами, дивіться у відео
Чіабатта з овочами
articleContentСмачний та простий рецепт ароматної чіабати з овочами, яка готується в домашніх умовах за лічені хвилини.
ЧІАБАТТА: ІНГРЕДІЄНТИ
Чіабатта – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Твердий сир – 70 г
Базилік – 30 г
Часник – 2 зубки
Томати чері – 6 шт.
Капуста пекінська – 1 шт.
Яйця перепелині – 4 шт.
Спеції за смаком.
ЧІАБАТТА: ПРИГОТУВАННЯ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні і прості рецепти страв з макаронів
1. Цибулю та часник дрібно нашинкувати. Підсмажити на гарячій пательні з додаванням невеликої кількості олії 1,5-2 хв.
2. Нарізати пекінську капусту невеликими шматками. Вкинути на пательню до цибулі та часнику, усе ретельно перемішати та смажити ще 1-2 хв.
3. Перед тим, як вимикати пательню, потрібно вкинути у страву кілька листочків базиліку та спеції за смаком.
4. Відрізати верхню частину чіабатти ножем. Видалити із середини м’якоть.
5. Всередину чіабатти викласти невеликий шар начинки із смаженої капусти.
6. Зверху додати помідори чері.
Як готує Чіабату Руслан Сенічкін, дивіться у відео.