Соломія Вітвіцька допомогла у Техасі за 5 днів зібрати понад 7,5 млн гривень допомоги для України

Ведуча 1+1 Соломія Вітвіцька допомогла зібрати понад 7,5 млн гривень для України

Ведуча ТСН і Єдиного марафону взяла участь у благодійних подіях та запропонувала особливі сувеніри на продаж.

Поділитися:

Україну підтримують у різних куточках світу. На запрошення благодійного фонду Liberty Ukraine, ведуча ТСН і Єдиного марафону, офіційна волонтерка ЗСУ, Соломія Вітвіцька прилетіла до американського міста Остін, штат Техас. Тут Соломія взяла участь у благодійних подіях, запропонувала особливі сувеніри на продаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голос країни" оголошує кастинг нового, особливого сезону головного музичного проєкту

Одним з таких заходів став вечір One Year of Bravery Gala 24 лютого, — сумна річниця повномасштабної війни росії проти України. Протягом заходу гості слухали українські пісні, багато говорили про Україну та могли долучитись до донатів — онлайн і офлайн. Довкола події аж 5 днів тривав благодійний марафон активностей заради якнайбільшої суми збору. За допомогою різних онлайн-акцій, через чеки, банківські перекази, PayPal, на онлайн-аукціоні, загалом вдалося вторгувати аж 207 255 доларів (!) понад 7,5 млн гривень.

Один з лотів вечора — футболка ТСН з підписами ведучих Алли Мазур, Наталії Мосейчук, Марічки Падалко, Святослава Гринчука, Наталі Островської й Соломії Вітвіцької. Її придбав анонімний донор за майже 80 тисяч гривень. Також серед лотів були: вино з Бахмута — 6 пляшок продали більше ніж за 100 тисяч гривень; за брелок з уламків літака, збитого під Києвом і годинники, зроблені в Україні виручили близько 80 тисяч гривень тощо.

Футболка ТСН

Усі зібрані кошти будуть спрямовані фондом Liberty Ukraine на закупівлю дронів, тепловізорів для ЗСУ, на пошиття форми для військових за стандартами НАТО і США у львівських майстрів (підтримка малого бізнесу) і на допомогу дитячим лікарням.

Соломію також запросили відвідати благодійні українські ярмарки в Техасі й спеціальний табір для українських переселенців.

«Дорогою до США і в Остіні, чула багато слів підтримки та захоплення Україною, українцями. Приємно відчувати й бачити, що весь світ об’єднався заради нашої перемоги! В Техасі добре, але вже хочеться додому», — поділилася Соломія Вітвіцька.

Прапор з підписом Залужного

Ведуча розповіла, що незабаром у Техасі розпочнеться ще один онлайн-аукціон на підтримку України. Зібрані кошти спрямують на обладнання для ЗСУ. Соломія також передає лоти для нього — світшот 1+1 media з підписами ведучих «Сніданок з 1+1» — Руслана Сенічкіна, Нелі Шовкопляс, Єгора Гордєєва, Тімура Мірошниченка, Олександра Попова, марки від Укрпошти «Воїни світла», прапори та календар з підписами Валерія Залужного, військового пілота Karaya (Ворошилов Вадим) та інші.

Новини по темі