Стала відома дата прем’єри історичного екшну «Чорний ворон» у кінотеатрах

Довгоочікувана стрічка з’явиться у прокаті зовсім скоро.

Поділитися:

5 грудня 2019 року в кінотеатрах України відбудеться прем’єра повнометражної історичної драми «Чорний ворон», знятої за мотивами однойменного романа-бестселлера Василя Шкляра.

Стрічка розповідає історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала нагода стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічна жага українців до волі не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються в його селі. Саме тому він відважно жертвує спокоєм та сімейним затишком і починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, волю та майбутнє українців і власної родини.

За сюжетом, події фільму розгортаються в 1922 році. Колишній офіцер армії УНР приїздить разом із вагітною дружиною Тіною до батька на хутір неподалік містечка Кам’янка. Вони сподіваються почати нове життя, отримати документи, якось адаптуватися до нової влади. Але вже на вокзалі вони стають свідками розвантаження новенького панцерника та свіжого полку ГПУ на чолі з чекістом Євдокімовим, який прибув задля придушення холоднояців. Іван дуже швидко розуміє, що в серці Холодноярської республіки втекти від війни не вдасться.

Невдовзі Євдокімов арештовує пов’язаного з повстанцями Іванового батька, а його самого намагається завербувати та змусити втертися в довіру до них. Іван постає перед дилемою – терпіти ганьбу та насильство над своєю сім’єю заради ілюзії миру чи самому приєднатися до повстанців.

Головну роль – Івана на прізвисько Ворон – виконав популярний український актор Тарас Цимбалюк. Ролі його побратимів зіграли Павло Москаль (Вовкулака) та Азізбек Абдурашидов (Ходя). Головного антагоніста – чекіста Євдокімова – зіграв Андрій Мостренко, а ще одного негативного персонажа – Птіцина ‒ на екранах втілить Олексій Тритенко, на рахунку якого ролі в таких історичних проектах, як «Крути 1918» та «Сувенір з Одеси».

Народна артистка України Наталія Сумська виконала в історичному фільмі роль ворожки Явдохи.

Виробництво стрічки забезпечив «ТЕТ-Продакшн» на замовлення телеканалу 1+1  за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Дистрибуцію фільму здійснюватиме компанія «Кіноманія».

Режисером фільму виступив Тарас Ткаченко, сценарист – Тарас Антипович, оператор-постановник – Олександр Кришталович, художник-постановник – Ігор Філіппов, художник по костюмах – Марія Квітка, художник по гриму – Лариса Сапанович. Виконавчі продюсери – Христина Шкабар та Володимир Андріюк. Генеральний продюсер фільму – Олександр Ткаченко.

Дивись історичну драму «Чорний ворон» з 5 грудня в кінотеатрах України.

Читай також інші матеріали про стрічку «Чорний ворон»:

1. З’явився перший тизер історичної драми Чорний ворон

2. Герої фільму Чорний ворон з’явились на обкладинці роману-бестселера

Новини по темі