Василь Шкляр і Тарас Цимбалюк пригадали містичні моменти на зйомках «Чорного ворона»

Ексклюзивні подробиці про знімання фільму.

Поділитися:

П’ятого грудня в кінотеатрах України відбулася прем’єра повнометражної стрічки «Чорний ворон». Картина знята за мотивами однойменного роману Василя Шкляра. Фільм одразу спричинив гучний суспільний резонанс та продовжує збирати відгуки глядачів, кінокритиків, зірок та прихильників творчості письменника.

Сьогодні до студії «Сніданку з 1+1» завітав автор твору, живий класик Василь Шкляр та виконавець головної ролі у фільмі – Івана на прізвисько Ворон – Тарас Цимбалюк.

Романами Василя Шкляра зачитуються різні покоління, а «Чорний ворон. Залишинець» – став бестселером для мільйонів українців. Легендарний письменник у прямому ефірі поділився враженнями від фільму, створеного за мотивами його твору:

«Стрічка мені сподобалась, що нечасто трапляється з авторами. Та головне – її вподобали мої читачі. Я з самого початку хотів, аби за цим романом був створений фільм. Пам’ятаю, на першій презентації твору люди в залі підводились та кричали: «Екранізувати, екранізувати!»».

Для Тараса Цимбалюка «Чорний ворон» став першим досвідом роботи у повнометражному фільмі. Хоч з початку знімань у цій стрічці увага прихильників та ЗМІ до нього зросла, актор говорить, що його не захопила популярність:

«Я завжди розумів, що роль у стрічці за мотивами такого актуального та сильного твору Василя Шкляра – це в першу чергу велика відповідальність. Тому відчуття цієї важливої місії було потужнішим, ніж емоції від уваги до мене».

Вже після ефіру актор розповів, що з хвилюванням чекав на відгук батька, адже той є вчителем історії та вже багато років глибоко вивчає тему холодноярських подій. Фільм та гра Тараса справили гарне враження на його тата.

Зазначимо, після завершення зйомок Тарас Цимбалюк назавжди закарбував пам’ять про стрічку та свого героя – набив тату у вигляді ворона.

Василь Шкляр став не просто автором роману, глядач відчуває його присутність у фільмі завдяки тому, що письменник озвучив певні частини стрічки. Він ніби за руку проводить глядачів крізь події Холодного Яру. Письменник був присутній і на самих зніманнях, про що сьогодні згадав у студії:

Пам’ятаю, якось приїхав на зйомки до лісу, стою, спостерігаю, і раптом мені на плече сідає чорний ворон. Тоді я ще не знав, що птах є одним із акторів стрічки. Його, до речі, звати Фрейд. Це було щось дуже містичне.

Також письменник вкотре зазначив, що фільм «Чорний ворон» є кіноверсією роману, тож стрічку треба дивитися, як самодостатній твір іншого виду мистецтва, не шукаючи буквалізму.

Над створенням фільму працював відомий режисер Тарас Ткаченко та команда 1+1 за підтримки Державного агентства України.

Дивись повне інтерв’ю з акторами та дізнавайся ще більше цікавих подробиць:

Читай також: 

1. 

2. 

3. 

4. 

Новини по темі