"Ти не один": Віра Кекелія, Wellboy та Марта Адамчук про улюблені традиції на Різдво

Віра Кекелія, Wellboy та Марта Адамчук про різдвяні традиції у своїх родинах — інтерв'ю

Віра Кекелія, Wellboy та Марта Адамчук в інтерв'ю для сайту 1+1 розповіли про різдвяні традиції у своїх родинах.

Поділитися:

Цього Різдва, 25 грудня о 21:00 на телеканалі ТЕТ телеглядачі побачать великий різдвяний проєкт під назвою «Ти не один». Над його створенням працює команда телеканалу 1+1 Big Brave Events разом із фестивалем Atlas. У музичному різдвяному проєкті очікують виступи зірок, які будуть поєднані з теплими розмовами з героями нового часу — волонтерами, представниками культурного та волонтерського фронтів.

У такий непростий для країни час учасники проєкту об’єднались, щоб створити атмосферу родинного затишку та підтримати кожного українця. Учасники різдвяного проєкту «Ти не один» поділились своїми сімейними різдвяними традиціями та розповіли, як у своєму дитинстві святкували Різдво, що полюбляють їсти за святковим столом та якою музикою створюють різдвяний настрій.

ти не один

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники проєкту «Ти не один» PIANOBOY, DOROFEEVA, KAZKA, Сенічкін та інші розповіли про сімейні різдвяні традиції

Віра Кекелія, Wellboy та Марта Адамчук в інтерв'ю для сайту 1+1 розповіли про різдвяні традиції у своїх родинах, а також назвали свої улюблені страви на Різдво.

кекелія та адамчук ти не один

Що для вас означає Різдво? 

Віра Кекелія: Різдво — це найтепліший день, із дуже красивим світлом. Це сім’я, ялинка, неймовірний запах мандарин і чогось солоденького із прянощами, а також теплі розмови. 

Марта Адамчук: Це моє улюблене свято! Завжди на Різдво їду до батьків. Дуже чекаю грудня та січня. Для мене зима могла би закінчуватися одним місяцем — половинками грудня та січня. Щороку ми збираємося всі разом, яким би не був графік. Сподіваюся, цей рік не буде виключенням. 

Wellboy: Для мене це сімейне свято, на якому збирається вся родина. 

Пригадайте різдвяну традицію з дитинства, яка вам найбільше запам’яталася. 

Віра Кекелія: Найголовнішою традицією нашого сімейства у цей день було зібратися всім разом. Тому що часто всі працюють, кудись їдуть. І це так і залишилося — зібратися від маленького до великого за одним столом і бути разом у цей вечір. 

Марта Адамчук: По-перше, ми завжди на це свято з’їжджалися. По-друге, ми з мамою намагалися приготувати всі 12 страв. Напевно, традиції такі, як і в кожній сім’ї. Адже головна традиція - це ці теплі відчуття, які ми отримуємо вдома, у сімейному колі. 

Wellboy: Я думаю, вони у більшості українців схожі. Тому що ми дуже цінуємо свої традиції і бережемо їх як зіницю ока. Ми збиралися у бабусі, їли та відпочивали. Бо сільські жителі весь рік працюють для того, щоб на Різдво зібратися і круто відпочити. 

Яка ваша улюблена різдвяна страва? 

Віра Кекелія: Я обожнюю кутю, бо вона солодка. А я дуже люблю солодощі (прим. ред. — усміхається).

Марта Адамчук: Кутю, звісно! У нас особливий рецепт. Ще бабусин. Її, на жаль, вже з нами немає. Пам’ятаю, що там є горішки, родзинки. І вона солоденька, рідка, не суха, схожа на суп. 

Wellboy: Холодець із хроном. 

Яку різдвяну пісню найбільше любите? 

Віра Кекелія:  Добрий вечір тобі, пане господарю (прим. ред. — наспівує).

Марта Адамчук: У мене їх дуже багато! Пам’ятаю, як у дитинстві дідусь робив зірку, із якою ходять колядувати, і ми співали “Нова радість стала”. Це теплий спогад із дитинства, вона в мене асоціюється з ним. Адже ми ходили по хатах, заробляли. Дідусь посипав битими іграшками зірку. До речі, саме він мене навчив її співати. Певно, тому вона й улюблена. 

ти не один

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: DOROFEEVA та Лілу45 про дуетне виконання "Щедрика" та різдвяні традиції у своїх родинах — інтерв'ю

Нагадаємо, що за форматом різдвяного проєкту, вперше українські артисти, військовослужбовці, волонтери, діячі культури, представники ДСНС та інших служб зберуться у камерній та затишній атмосфері, щоб поділитись своїми різдвяними традиціями та дитячими спогадами. На глядачів очікують несподівані музичні колаборації, українські пісні, які стали хітами під час повномасштабної війни, а також автентичні різдвяні колядки у сучасному музичному обрамленні. Популярні улюблені артисти заспівають з представниками поколінням нової сучасної музики, яка отримала потужний імпульс після з 24 лютого.

Проєкт «Ти не один» матиме благодійну складову  - кожен небайдужий зможе створити різдвяний настрій та надіслати подарунок маленьким підопічним благодійного проєкту СОС

“Дитячі містечка”, який опікується родинами та дітьми-сиротами. До слова, самі артисти також не залишать українських дітей без подарунків, і комусь випаде унікальна можливість отримати різдвяний сюрприз від учасників проєкту.

Не пропустіть різдвяний проєкт «Ти не один» 25 грудня о 21:00 на телеканалі ТЕТ.

Новини по темі