Тімур Мірошниченко: про плани на день народження, секрети батьківства та роботу ведучого (ексклюзив)

Тімур Мірошниченко розповів, чому його навчають власні діти

Ведучий телевізійних проєктів Тімур Мірошниченко розповів, чому його навчають власні діти.

Поділитися:

Ведучий “ЖВЛ Представляє” у “Сніданку з 1+1” Тімур Мірошниченко 9 березня святкує свій день народження. Йому виповнюється 38 років. Напередодні свята Тімур дав ексклюзивне інтерв’ю сайту 1+1, і якому розповів про плани на цей день, улюблені хобі, секрети батьківства та роботу ведучого.

Про плани на день народження

Зазвичай я завжди на свій день народження працюю. Це для мене прекрасний подарунок і можливість провести свято. Цього року частково буду працювати, а потім проведу час з рідними. Найголовніше – цей день асоціюється з рідними людьми, які обов’язково привітають. Якихось конкретних традицій святкування немає. У нас все дуже нативно. От, як в цей момент хочеться привітати рідну людину, так і вітають.

Тімур Мірошниченко інтерв'ю

Про омріяний подарунок

Я вже давно не розглядаю матеріальне як якийсь подарунок собі. По-перше, необхідні речі я собі й так можу придбати.

Для мене в цей день найважливішим подарунком є увага найрідніших людей.

Як вдається підтримувати мотивацію

Мій спосіб життя – головний мотиватор. Я не можу сказати, що працюю, бо люблю свою роботу. Це частина мого повсякденного життя. Зйомки, роз’їзди – те, що мене рухає.

Хто або що надихає

В першу чергу це моя родина. Все, що ми робимо в житті, ми робимо заради себе та наших важливих людей. Тож, тут моїми головними натхненниками є дружина і діти.

Як відновлювати сили

Важливо прислухатися до себе. Ти сам собі можеш підказати, що тобі в цей момент потрібно.

Іноді достатньо просто виспатися. Дуже добре допомагають подорожі. Доведено науковцями, що в будь-якій подорожі, навіть робочій, рівень стресу падає на 80%. Це не просто так, адже коли ми відправляємося кудись в інше місто, то наш організм сприймає це як певний виклик і активізує додаткові ресурси, що допомагає нам відновити сили. Просто потрібно відчувати, що саме тобі в цей момент потрібно: просто поспати, з кимось зустрітися, щось купити. Організм підкаже.

Про улюблені хобі

Хобі, звісно, є, але на них майже ніколи немає часу. Зараз моє головне хобі – мої діти.

Мені хочеться з ними проводити час, кудись з’їздити, відкрити для них щось нове, повчитися в них чомусь. Серед моїх особистих вподобань – гірськолижний спорт. Я обожнюю гори. Для мене неймовірно, якщо є можливість вирватися в гори й там ще й покататися на лижах. Також люблю спортивну риболовлю, але повноцінно на добу вирватися виходить максимум один раз на рік. До повномасштабного вторгнення ми також кожне літо їздили на міжнародну спортивну регату. Ми прямо брали участь у змаганнях, здобували призові місця. Зараз це неможливо, але все ще буде колись.

Чому навчають діти

Те, як вони ставляться до тих чи інших ситуацій, сприймають ті чи інші моменти. Для них не існує обмежень, які існують в головах дорослих. Вони сприймають все значно простіше і реагують простіше.

Якщо спробувати прибрати якісь обмеження, які роками створені у наших головах, наприклад, суспільством, то жити стає легше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неочікувано: Тімур Мірошниченко розповів, що допомагає засинати молодшому сину Марселю

Як поєднувати батьківство

Потрібен тайм-менеджмент (сміється). 

Коли ти чітко розставляєш у своєму робочо-життєвому графіку все таким чином, що у тебе вистачає часу на дітей. Звісно, бувають періоди, коли, наприклад, знімальна сесія – декілька днів, а то й тижнів, можеш бути завантажений на 100% роботою. Тоді цей час потрібно компенсувати. Коли я, наприклад, був на Євробаченні два тижні залучений цілодобово, то потім якісно проводив час з дітьми.

Порада багатодітним батькам

Не зупиняйтеся (сміється)! Нас, українців, має бути знову 52 мільйони, а зараз значно менше. Українців має бути багато. Не потрібно боятися! Звісно, може бути складно. Не бійтеся звертатися за допомогою. Я не кажу тільки про спеціалістів, психологів. Не відмовляйтеся від допомоги бабусь, дідусів. Коли вони кажуть, що можуть посидіти з дітьми, треба скористатися цією можливістю. 

Діти – це головне, що є в нашому житті. Але не варто забувати й про себе як сімейну пару. Потрібен час для себе як разом, так і окремо. Це складно, але можна організувати таким чином, аби не йти з головою тільки в батьківство. Зрозуміло, що це відповідальна робота, але можливо вийти на такий формат, коли в певний проміжок часу ви просто сімейна пара, в певний – тільки ви.

Про зміну житлових умов з появою четвертої дитини 

Я розумію, що рано чи пізно переїзд стане життєвою необхідністю. Діти ж ростуть. Зараз, поки вони маленькі, в нас достатньо житлової площі, щоб розміститися всім. На даному етапі ми ще не розглядаємо варіант переїзду. По-перше, ми дуже любимо нашу квартиру, в яку ми в’їхали буквально у 2022 році. Після початку повномасштабного вторгнення ми довго її чекали. Ми ще не насолодилися нею настільки, щоб змінювати місце. Коли ж діти зростатимуть, зростатиме й це питання

Бути багатодітним батьком — це?

Не думаю, що слово “багатодітним” щось змінює. Немає значення в тебе одна чи двоє дітей. Після другої взагалі все одно скільки дітей насправді. Загалом бути батьком – важливо, складно, відповідально. Але це й надзвичайно цікаво. Якщо не ставитися до батьківства, як до якогось тягара, а до привілею, блага чи можливості бути корисним зокрема й суспільству, це надзвичайно.

Тімур Мірошниченко про дітей

Про те, чи бувають хвилювання у роботі ведучого

Я думаю, що вже не буває хвилювань. Все ж шалений досвід. Я навіть приблизно не зможу сказати статистику з кількості тисяч годин прямих ефірів чи заходів, які я провів. Крім того, в мене є така риса: я завжди серйозно ставлюся та ретельно готуюся до всього, у чому беру участь. А коли ти готовий, тобі в принципі немає чого боятися. Можна трошки переживати за результат, але не в тому плані, що ти там облажаєшся, а щоб все вийшло гарно. Знову ж таки, від цього формулювання теж багато чого залежить. Ти хвилюєшся перед чимось. Але, якщо ти хвилюєшся через те, що не знаєш тексту, що сказати в певний момент чи як відреагувати, це одна справа. Якщо ж ти переживаєш, щоб всі вийшли вчасно, опинилися в необхідному місці, щоб все вийшло добре, то це зовсім інше.

Про важливі навички ведучого

Серед базових навичок ведучого, які мають бути, – вміння говорити, чітка дикція, правильна вимова, вміння триматися на сцені чи в кадрі. Надзвичайно важливі природність, гнучкість та швидкість прийняття рішень, адже ведучий має бути готовим реагувати на будь-яку ситуацію. Важливі також харизма та інтелект. Бажано мати почуття гумору. Це такий букет, що складається з окремих квітів. І коли всі вони є – різнобарвні, насичені – то все точно вийде добре.

Як реагувати на непередбачувані ситуації

Я до них готуюся. Це така навичка, якої мене навчило Євробачення. Організатори конкурсу завжди все дуже ретельно продумують, що може піти не так, і як на це реагувати. Наприклад, якщо щось зламається, як ми будемо в цей момент діяти. Звісно, в живому ефірі чи на заходах дуже багато чого залежить від моменту. Якщо ти можеш відреагувати саме в розрізі того, що відбувається, значить ти зможеш вирулити з будь-якої ситуації. Звісно, якщо ти завчасно подумав про те, що може піти не так, і як ти реагуватимеш, то в тебе є така додаткова подушка, яка допоможе пройти кризовий момент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три серіали для гарного настрою від Тімура Мірошниченка

Новини по темі