ТОП-5 правил багатства: як досягти фінансового благополуччя та позбутися синдрому бідняка (поради Наталії Холоденко)

Як розбагатіти: поради психолога
Pexels/Karolina Grabowska

Що потрібно робити, про що думати та яку техніку виконувати, щоб перестати переживати про завтрашній день, жити від зарплати до зарплати, не позичати й не брати гроші в кредит — розповідає психологиня Наталія Холоденко.

Поділитися:

Для того, щоб людина стала фінансово незалежною і для того, щоб у неї з'явилися гроші на рахунку або в гаманці, вони спочатку повинні з'явитися в її мисленні та в її готовності приймати більше й краще. Основна причина нестачі грошей — це потреба страждати, це страх великих грошей і кращого життя.

Чому виникають проблеми з грошима

Грошові проблеми, як правило, з'являються через негативні установки закладені батьками. Діти часто чують, що бути багатим погано, що великі гроші приносять нещастя, а багаті люди — непорядні. Страх грошей також підсвідомо відклався в головах людей після періоду розкуркулення багатіїв. Страх того періоду, бути багатим, бути спекулянтом, займатися продажами, посіяний на багато століть і, хоче людина того чи ні, підсвідомо впливає на його грошове мислення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінити своє життя до кінця літа: прості поради для швидких змін від експерта з нейроменеджменту

Що робити, щоб стати багатшим

Людині може не вистачати грошей, коли її доходи дуже малі, нижче її потреб. Поліпшення матеріального становища починається зі зміни способу мислення:

  • потрібно перестати засуджувати гроші
  • злитися на гроші й не любити багатих людей
  • говорити про постійне підвищення цін та нестачу грошей.

Основні кроки для поліпшення матеріального становища

Для того, щоб стати багатшим й змінити грошовий рівень необхідно систематично виконувати певні дії.

Крок 1. Необхідно сформувати позитивний образ грошей на основі позитивних історій. Накопичити ідеї про те, що може бути інакше, що багаті люди — це хороші люди, а не злочинці і негідники. Почніть фокусуватися і аналізувати історії успішних людей, у яких вийшло розбагатіти, особливо якщо багатство прийшло до них в старшому віці. Надсилайте свої думки не в негатив, а в успіх.

Все наше життя — це результат того, у що ми віримо. І коли ваша релігія грошей про те, що гроші це щось тимчасове, слизьке і це те, що завжди в дефіциті, то, звичайно ж, купюри не затримаються на банківській карті і в вашому гаманці. Тому що це суперечить вашим переконанням про гроші.

Почніть замислюватися і фокусуватися на тому, що якась людина у вашій ситуації (в вашому віці, в подібному місті і в подібній фінансовій ситуації) досягла фінансового благополуччя. Це похитне особисті негативні установки і дасть поштовх до поліпшення ситуації з грошима. Підпишіться в соціальних мережах та «стежте» за такою людиною та за її успіхом. Людині з негативними установками потрібно повірити в те, що гроші можуть прийти, грошей може бути досить, гроші — це добре і не страшно.

гроші

Крок 2. Відчуття достатку. Почніть практикувати стан, коли грошей достатньо.

Можна вірити в візуалізацію, можна не вірити, але нашому мозку складно втілити те, що він не може уявити. Тому важливо відчувати емоції і свободу фінансової незалежності.

Сядьте в крісло, загадайте суму, яка вас влаштовує (вона не повинна бути набагато більше суми, яку ви маєте, щоб не з'явився стан опору і відчуття нереальності грошей). Підвищуйте свій фінансовий дохід в 2-3 рази і уявляйте, як би ви розпоряджалися цією сумою. Напишіть на листочку свої бажання і проаналізуйте почуття, які виникають при цьому. Не думайте з позиції економії — сміливо розпоряджайтесь своїми грошима.

Хтось при візуалізації достатку відчуває радість від подорожей, хтось від можливості навчатися, хтось купив річ своєї мрії або здійснив давнє бажання. Візуалізуйте і відчувайте, як змінюється при цьому ваша якість життя.

як розбагатітиPexels/Dziana Hasanbekava

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке самооцінка та як вона формується? Що робити, якщо у людини низька чи занадто висока самооцінка? (коментує психоаналітик)

Не потрібно зациклюватися на грошах — потрібно фокусуватися на можливостях. Можливо ваші бажання не прийдуть до вас у вигляді грошей, а ви отримаєте їх в якості подарунка.

Крок 3. Формуємо правильне оточення

Необхідно шукати і формувати оточення з людей у ​​яких краща ситуація в матеріальному плані. Від них можна не отримувати гроші, а отримувати ідеї, натхнення та інформацію з областей, в яких вони більш компетентні. Можна почати з того, що знайти в соціальних мережах людей за інтересами.

Увійти в життя і рівень успішних людей — велика перемога, тому що 50% успіху залежить від того, з ким ми спілкуємося. Інша людина показує хід думок і визначає новий вектор розвитку і підкидає ідеї.

Крок 4. Вириваємо себе з контексту

У кожної людини є певний контекст життя. Наприклад, це квартира зі своїм запахом, дизайном, стилем і ці параметри викликають певні емоції. Необхідно проаналізувати свої відчуття — які вони, які емоції викликають?

Якщо це слово «смуток, туга і безнадійність», то в цьому середовищі дуже складно робити прориви в матеріальному становищі і її необхідно змінювати на ту, яка буде викликати інші почуття — миленько, красиво або розкішно. Не важливо чи буде це лавочка в парку, квартира або дорогий заклад. Знайдіть те місце, яке краще, ніж те, де ви проживаєте.

Виривайте себе з контексту — міняйте щось у вашій власній квартирі. Поміняйте меблі місцями, повісьте інші штори, будь-яка зміна буде посилювати ваші відчуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильна та незалежна жінка завжди самотня — міф чи реальність (коментує психологиня)

Крок 5. Не опускайте руки, якщо щось не виходить

Не впадайте у відчай, якщо ви почали щось робити, а грошей поки не прибуло. Не відкидайте і не кажіть, що всі попередні правила не працюють, що це для інших людей, а не для мене. Не втрачайте ентузіазму — це і є головне багатство в житті. Пам'ятайте про свої перемоги навіть тоді, коли щось йде не так!

Дивіться відео сюжет з порадами Наталії Холоденко про те, як стати багатим:

Новини по темі