У яких образах українські зірки завітали на відкриття балетного фестивалю

У яких образах українські зірки завітали на відкриття фестивалю BALLET OPEN SPACE | 1+1

Катерина Кухар і Олександр Стоянов відкрили перший міжнародний фестиваль BALLET OPEN SPACE.

Поділитися:

З 16 по 19 жовтня в Києві проходить перший Міжнародний фестиваль BALLET OPEN SPACE, ініціаторами якого стали Олександр Стоянов і Катерина Кухар. Вчора на відкритті фестивалю відбулася прем'єра сучасної постановки Touch of illusion («Дотик ілюзії») від європейського хореографа Рікардо Амаранті.

Серед гостей можна було зустріти і публічних людей, які добре відомі прихильникам 1+1. Гортай галерею та дивися, у яких образах вони прийшли до театру!

Цікаво, що ведучим відкриття став Юрій Горбунов.

Перед початком прем'єри відбулося урочисте відкриття, в якому брали участь артисти балету, а також свою майстерність продемонстрували композитор Євген Хмара і оперний співак Юрій Годо.

У прем'єрній постановці на музику Сергія Рахманінова були задіяні одночасно 70 осіб на сцені. Несподіване рішення — для музикантів на сцені звели спеціальну конструкцію, що створювала особливу атмосферу та була єдиний організмом артистів балету і музикантів. Віртуозно грав на фортепіано музику С. Рахманінова в прем'єрній постановці Антоніо Баришівський.

«Спектакль Touch of illusion, з одного боку, про творчий і життєвий шлях композитора Сергія Рахманінова, а з іншого боку — про те, що у кожної людини в житті трапляються кризи і важливо, не опускаючи рук, вірити в краще і шукати вихід. Потрібно тільки забути про свій страх і дати можливість реалізуватися своєму таланту, як це зробив Сергій Рахманінов. Усі знають, що його перший твір зазнав страшної критики, після чого у нього була депресія, з якої він довго виходив завдяки лікуванню, але як тільки він її переміг, створив геніальний твір — «Концерт для фортепіано з оркестром №2» — саме це музика супроводжує балет «Дотик ілюзії», — розповіів Олександр Стоянов.

«В останні три дні глядачі побачать перлину українського балету «Лісова пісня», яку вперше танцюватимуть артисти з представників балетних шкіл La Scala, New York City Ballet і, звісно, Національної опери України. 18 жовтня — на численні прохання танцюємо сучасний неокласичний балет Children of the Night («Діти ночі»). А в останній день фестивалю відбудеться святковий гала-концерт за участю світових зірок балету», — додала Катерина Кухар.

Фото: Вальдемар Горлушко, Ксенія Орлова 

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Вперше в історії України: Олександр Стоянов «переманив» американських зірок до Національної опери

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі