Вперше в історії України: Олександр Стоянов «переманив» американських зірок до Національної опери

Вперше в історії України: Олександр Стоянов «переманив» американських артистів до Національної опери

Свіжа кров в українському театрі.

Поділитися:

Протягом довгого періоду з України виїжджали багато артистів балету в пошуках кращого життя на Заході. І ось вперше за всю історію незалежної України артисти зі світовим ім'ям переїжджають до України. Зірка балету, прем'єр Національної опери України, чоловік судді «Танців з зірками» Катерини кухар Олександр Стоянов запросив працювати на контрактній основі приму-балерину New York City Ballet і San Francisco Ballet Анну-Софію Шеллер*. Нещодавно американська балерина підписала контракт і відтепер буде примою-балериною Національної опери України. Також із США приїхав працювати в Україну Микола Гординський**, який раніше був солістом театру San Francisco Ballet.

Таким чином, Анна-Софія Шеллер і Микола Гординський стали першими західними зірками, які на постійній основі почали співпрацю c українським театром.

Олександр Стоянов: «Це артисти високого світового рівня, які принесуть американський стиль на балетну сцену України. Анна минулого року вперше побувала в Україні на моє запрошення, вона танцювала партію Одетти-Одиллії в «Лебединому озері». Я запропонував їй розвивати кар'єру на нашій сцені, впродовж року ми вели переговори. І ось у новому сезоні 2019/2020 вона сяятиме як прима-балерини Національної опери України. Уже в найближчі дні Анну і Миколу можна буде побачити на фестивалі BALLET OPEN SPACE, який проводимо з Катериною Кухар. Вони будуть танцювати 16 жовтня в прем'єрі балету Touch of illusion, 17 жовтня в перлині класичного балету «Лісова пісня» разом зі мною і Катериною Кухар, а також в останній день фестивалю, 19 жовтня, презентують українському глядачеві свої запальні партії Кітрі і Базиля з балету «Дон Кіхот».

*Анна-Софія Шеллер (Ana Sophia Scheller) — балерина з Аргентини. У 13 років переїхала до Нью-Йорка, щоб вчитися в школі американського балету. З 2004 року танцювала в New York City Ballet, де отримала звання прими-балерини, а з 2017 року — прима-балерина San Francisco Ballet. 

**Микола Гординський (Nikolai Gorodiskii) — народився у Львові. Коли йому виповнився рік, його батьки переїхали до Аргентини. У 2007 році його прийняли в Інститут Суперіор дель Театр Колон у Буенос-Айресі. У віці 13 років завоював дві золоті медалі на конкурсі Danza America. У 2010 році Микола отримав повну стипендію в школі Віденської державної опери. У 2011-2012 роках він виступав в знаменитому Opernball і на новорічному концерті у Відні, який транслювався в понад 80 країнах. Далі щорічно була перемога за перемогою на різних міжнародних конкурсах. У 2017 році почав співпрацювати з «Королівським театром Нової Зеландії», а 2018-го — з San Francisco Ballet. 

Також пропонуємо тобі пригадати виступ Олександра Стоянова і Катерини кухар на «Танцях з зірками»:

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Яким подарунком Стоянов зворушив кохану Кухар у день їхнього весілля

Новини по темі