У Каннах відбулася прем’єра фільму українського режисера «Памфір»: понад 6 хвилин зал аплодував стоячи (відео)

Фільм "Памфір" українського режисера зірвав овації глядацької зали у Каннах
Facebook Pamfir

Фільм українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука "Памфір" зірвав овації на прем'єрному показі у Каннах.

Поділитися:

Фільм "Памфір", знятий український режисером Дмитром Сухолитким-Собчуком, зірвав справжні овації глядацької зали на Міжнародному Каннському кінофестивалі.

ПамфірФОТО: Facebook Pamfir

Про реакцію на прем'єру йдеться у Facebook Pamfir:

"Рекордні 6+ хвилин післямпрем’єрних овацій для фільму «Памфір» в програмі Quinzaine des Réalisateurs на Каннському кінофестивалі. Щиро дякуємо всім копродюсерам з чотирьох країн — України, Польщі,Франції та Чилі, і першим глядачам, завдяки емоціям яких команда фільму не змогла стриматися від сліз розчулення. Ці оплески та подяка присвячені Україні! Все буде Україна!"

Фільм «Памфір» було створений у спільно кіновиробництвом України, Франції, Польщі та Чилі, також в партнерстві з Німеччиною та Люксембургом. Головний герой фільму — зразковий сім'янин, на долю якого випадає випробовування: він мусить чинити не так, як йому підказує совість, заради добробуту своєї родини.

ПамфірФОТО: Facebook Pamfir

Події фільму відбуваються на заході України у період перед традиційним карнавалом Маланки. Фільм названо за іменем головного героя. Памфір повертається до сім'ї після тривалої відсутності і стикається з великою проблемою: його син винен у підпалі молитовного дому, і через це Памфіру доводиться звернути на ризикований життєвий шлях з незворотними наслідками, щоб запобігти руйнуванню майбутнього сина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Володимир Зеленський виступив онлайн на відкритті Каннського кінофестивалю: зал аплодував стоячи

На сторінці Pamfir у Facebook згадується про перші схвальні відгуки про фільм:

«Це не просто рівень Каннського кінофестивалю. Це фільм, що привертає увагу на Каннському фестивалі. І це гордість неймовірна», «Фільм вражає своєю оповідною силою та красою українського селища», «Емоційне, напружене та візуально довершене кіно».

Дивіться сюжет "Сніданку з 1+1" про те, як Україна представлена на цьогорічному Каннському фестивалі 2022:

Новини по темі