Київ у червоній зоні: які додаткові обмеження діють вже 1 листопада

Карантин у Києві: які нові правила діють і що заборонено
Pexels/Edward Jenner

Ситуація з розповсюдженням коронавірусу в столиці стрімко погіршується. Вхід у заклади та транспорт — тільки з негативним ПЛР-тестом або COVID-сертифікатом. Школярі 1-11 класів після канікул переходять на дистанційне навчання

Поділитися:

ОНОВЛЕНОСьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
За результатами Державна комісія вирішила встановити з 1 листопада 2021 року “червоний” рівень епідемічної небезпеки на території міста Києва. Червоний рівень епідемічної небезпеки передбачає ряд обмежень. Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані. 

З 1 листопада тільки з негативним ПЛР-тестом або COVID-сертифікатом можна буде працювати і відвідувати: 

  • заклади харчування
  • готелі
  • установи і заклади соціального захисту
  • спортзали та фітнес-центри
  • ЦНАПи, Управління праці та соцзахисту, Управління пенсійного фонду
  • Проводити масові заходи
  • Відвідувати торгово-розважальні центри

Діти і підлітки відвідують ТРЦ тільки з батьками —  які щеплені або мають негативний ПЛР-тест.

Столичні школярі з понеділка за парти не повертаються. 
Після канікул, з 1 листопада, навчальний процес відновиться в дистанційному режимі.
Це стосується всіх учнів: з 1 до 11 класу. В такому режимі школи працюватимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації  в місті. 
Це рішення місто ухвалило після консультацій з Міністерством освіти та Міністерством охорони здоров‘я. 

Що стосується садочків, то вони продовжать працювати але дотримуючись правил «червоної зони». За умови вакцинації 100% персоналу закладів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: коли треба викликати швидку та які ліки мають бути вдома?

Громадський транспорт закривати не будуть. Він працюватиме. 

Їздити в ньому будуть пасажири, що мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт. А вибірково - спеціальні групи правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Респіраторний етикет: як правильно чхати, чи можна тиснути руку та питати людину про вакцинацію (поради експерта з етикету)

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. Крім цього, щепитися вакциною (три на вибір) можуть усі відвідувачі прямоефірного шоу «Танці з зірками» (слідкуйте за анонсами).

Так, 29 жовтня з 19:00 до 20:00 біля 12 павільйону ВДНГ працюватиме медична бригада. Ті, хто покаже квиток на генеральний прогін чи прямий ефір «Танців з зірками» (придбати можна тут), матимуть змогу вакцинуватися вакциною на вибір:

• Comirnaty (Pfizer)
• Covishield / Vaxzevria (AstraZeneca)
• Covishield

Нагадуємо, що записатись на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатіся на сайті vaccination.covid19.gov.ua

Якою вакциною краще щеплювати дітей, коментує лікар

Новини по темі