Лише 16% українців щеплені від коронавірусу. Про необхідність вакцинації та міфи довкола цієї теми розповів лікар-реаніматолог Борис Бриль

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Лише 16% українців наразі повністю вакциновані від коронавірусу, 2-ма дозами. Про те, що щепитися все ж треба, розповідає лікар-реаніматолог Борис Бриль.

Поділитися:

Тему вакцинації проти COVID-19 сьогодні в черговий раз підняли в ефірі «Сніданку з 1+1». У студії був лікар-реаніматолог Борис Бриль, який практикує в Ізраїлі. Він розповів, чому в цій країні набагато нижча смертність від коронавірусу, ніж в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ на порозі "червоної зони": майже 1200 нових хворих, 98% госпіталізованих із коронавірусом – невакциновані

Лікар розповідає:

Зменшити смертність допомагає ретельне дотримання лікарями протоколів лікування, відмова від застосування антибіотиків і стероїдів на ранніх стадіях розвитку хвороби, все це призводить до погіршення стану хворих. І плюс, звісно, вакцинація.

Борис Бриль наголошує – в Україні фактично провалена вакцинальна кампанія. Також у нас часто нехтують масковим режимом, зокрема у транспорті та громадських місцях. Крім того, в Україні, на жаль, потужний антивакцинальний рух, і це може стати справжньою катастрофою для нас. Дивіться, як міфи про вакцинацію від коронавірусу розвіює медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова:

Коронавірус стрімко поширюється Україною. Наприклад, учора на COVID-19 в нашій країні захворіло 22415 людей. Наш сценарій розвитку подій вже порівнюють з італійським навесні 2020 року. На це порівняння Борис Бриль відповідає:

Це не італійський сценарій, це набагато гірше. Тому що в Італії помирали літні люди, а в Україні зараз помирають молоді люди 30-40 років.

Лікар Борис Бриль також розвіяв головні міфи про вакцинацію. Дивіться його коментарі у відео вгорі.

Нагадуємо, від сьогодні, з 21 жовтня, змінилися правила пасажирських перевезень в Україні через карантинні обмеження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажирські перевезення лише з сертифікатом про вакцинацію чи негативним ПЛР-тестом: коли нові правила почнуть діяти та чи розповсюджуються на дітей?

Окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. Крім цього, щепитися вакциною (три на вибір) можуть усі відвідувачі прямоефірного шоу «Танці з зірками» (слідкуйте за анонсами).

Фото на головній сторінці: pixabay.com/geralt

Новини по темі