Українська Мадонна: киянка, яка годувала груддю дитину в метро, стала прототипом ікони у храмі Неаполя

У Неаполі з'явилася ікона, прототипом для якої стало фото киянки, що годує дитину груддю в метро під час бомбардувань

В одному з храмів Неаполя з'явилася ікона, прототипом до якої стала українка, яка годувала дитину груддю у столичному метро, ховаючись від обстрілів.

Поділитися:

В одному з храмів італійського Неаполя з'явилася нова ікона. На ній зображено Діву Марію з немовлям на руках. Прообразом цієї ікони стала картина художниці Марини Соломенникової "Українська Мадонна", намальована з фото українки, яка годувала груддю свою 3-місячну донечку в київському метро під час бомбардувань міста російською армією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меган Маркл вигукнула «Слава Україні!", а принц Гаррі підтримав команду України на церемонії відкриття Invictus Games

Киянку Тетяну Блізняк під час годування донечки в метро сфотографував фотожурналіст Андраш Фьольдеш. На щастя, Тетяна з донькою евакувалася з Києва до Львова і наразі перебуває у відносній безпеці.

Українська МадоннаФОТО: Instagram/tanjyxa1

Це пронизливе фото стало прототипом до ілюстрації художниці Марини Соломенникової, яка назвала картину "Українська Мадонна" і написала про неї такі слова:

"Українські жінки найсміливіші і найсильніші. Референсом було реально фото дівчини, яка ховається в київському метро від бомб💔".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оля Полякова розповіла про колискову на музику Мирослава Скорика: «Це слова матері у бомбосховищі, яка будить свою дитину, щоб її зберегти»

Яким чином ікона, змальована з роботи Марини Соломенникової, опинилася в хармі Неаполя, наразі невідомо. Але її фото вже розлетілося соцмережами як символу незламності українців, а також світової підтримки України у боротьбі з російською агресією.

Мадонна НеапольФОТО: Facebook Pavel Levushkan

Новини по темі