"В стані страху та непорозуміння саме робота нас врятувала", — Анастасія Спириденко, стар-продюсерка Big Brave Events

Анастасія Спириденко, стар-продюсерка Big Brave Events, про роботу в умовах війни - інтерв'ю 1+1

Анастасія Спириденко, стар-продюсерка Big Brave Events, про роботу в умовах війни.

Поділитися:

Пригадайте ранок 24 лютого, як для вас розпочався цей день і що ви зробили у першу чергу, коли дізнались про початок повномасштабної війни?

Січень та лютий 2022 року були присвячені запуску другого сезону шоу “Ліпсінк Батл”. Тоді хвилинки на відпочинок не було, як і думок про те, що сусід наважиться на вторгнення в Україну.

24-го лютого я повернулася з роботи біля третьої ночі, вирішила зробити собі чай та подивитися на тихий та гарний Київ з балкона, на якому й почула перші вибухи. Я почала телефонувати рідним та близьким, а також на зв’язок вийшли мої колеги. Тоді все було як у тумані та ніхто не розумів, що ж робити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Плюсуй українську»: як правильно наголошувати слово «бЮлетень» чи «бюлетЕнь»

Як швидко ваша команда адаптувалася до нових реалій та безпосередньо  розпочала роботу?

25-го лютого в нас була спільна онлайн-зустріч із моєю командою, Володимиром Завадюком, керівником Big Brave Events 1+1 media, та PR-відділом телеканалу 1+1, після якої ми вирішили, що треба активно писати зіркам із проханням поширювати інформацію на міжнародну аудиторію, а також звертатися до росіян. В перші дні ми ще мали надію, що це допоможе.

В стані страху та непорозуміння саме робота нас врятувала. Ми повністю занурилися в неї та знали, що маємо робити те, що в наших силах.

Розкажіть, якою була команда на початку повномасштабного вторгнення?

Моя команда стар-відділу — це найдорожчий скраб, адже мені пощастило знайти не тільки професіоналів своєї справи, але й друзів. До повномасштабного вторгнення в команді працювали 4 людини. Я та три стар-менеджери — Яся Лебідь, Володимир Чоповський та Анатолій Микитін. Ми завжди працювали в синергії, проте війна внесла певні корективи. Хлопці знайшли для себе нові покликання, а ми з Ясею, як і раніше, продовжуємо робити проєкти Big Brave Events.

Анастасія Спириденко

Поділіться досвідом, як ви обираєте зірок для проєктів? Чи має бути певний  персонаж з певним характером під певний проєкт?

Сьогодні ми звертаємо увагу на діяльність наших артистів, яка потенційно наближає нашу спільну Перемогу. Для нас дуже важливо співпрацювати з такими людьми. Також ми радіємо, коли артисти, яких ми запрошуємо, неочікувано та цікаво можуть розкритися. Тому ми відкриті до будь-яких ідей та пропозицій.

Big Brave Events 1+1 media створювала номер для Гранд-фіналу «Євробачення», до якого долучені були й ви. Розкажіть детальніше про процес підготовки та знімання цього ролику, адже це досить масштабна та знакова подія для команди 1+1 media.

Я безпосередньо працювала з гуртом KALUSH, відповідала за їх присутність на майданчику та допомагала в усіх питаннях. Одне з таких — тримати парасолю, аби захистити артистів від дощу. Знімання тривали дві доби й всі ночі ми проводили в метро, тому це був виклик для нас. Проте я рада, що нам вдалося зустрітися з хлопцями саме в Києві задля такого масштабного та важливого для України проєкту. Це була моя мрія, яка здійснилася. Нашу команду не зупинили ні тривоги, ні ворожі атаки, ні ракетні обстріли. Ми вирішили знімати, попри все.

Це була моя мрія, яка здійснилася. Нашу команду не зупинили ні тривоги, ні ворожі атаки, ні ракетні обстріли. Ми вирішили знімати, попри все.

Анастасія Спириденко

Команда Big Brave Events протягом війни створює заходи, що мають світовий вплив: телемарафони Save Ukraine та Embrace Ukraine, великі благодійні перфоманси та концерти. Розкажіть про знакову для вас подію

Бути причетним до створення таких проєктів, як Save Ukraine та Embrace Ukraine, Match for peace #StopWarInUkraine — це велика честь. Насправді, за ними стоїть неймовірна кількість людей, які віддано працювали. Зокрема, ми з командою займалися залученістю зірок: затверджували райдери, купували квитки, координували під час виступів тощо. Завдяки колегам з Atlas Festival нам вдалося залучити ще й закордонних артистів. Я вдячна за цей досвід, адже мала змогу стати частиною масштабної події, яка зачепила серця мільйонів людей.

Найбільше мені запам’ятався наш перший марафон Save Ukraine у Варшаві. Це був найбільший телемарафон за історію українського телебачення, тому для мене ця визначна подія закарбувалася в пам’яті назавжди. 

Анастасія Спириденко

Комунікацією з зірками та творчими колективами, які виступали під час благодійних заходів, з боку 1+1 media займалися саме ви. Розкажіть детальніше, скількох артистів вдалося об’єднати?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгор Гордєєв влаштував для поранених військових незвичну терапевтичну виставу від театру «Дах»

Нам вдалося об’єднати понад 75 артистів з 25 країн світу — небайдужих зірок з чіткою проукраїнською позицією! У всіх нас була єдина мета — допомога Україні. Це був неймовірний досвід для нас.

Які особистісні трансформації відбулися з вами? Можливо, ви набули якихось нових звичок?

Я хочу виокремити декілька важливих трансформацій, що відбулися зі мною. По-перше, я остаточно зрозуміла, що як в роботі, так і в житті, для мене найголовніші чесність та відвертість, а також справедливість. Я почала цінувати свій час, тому намагаюся не відкладатися на завтра те, що можна зробити сьогодні та проводити більше часу з рідними.

Як змінився ваш підхід до роботи?

Раніше ми з командою досить сильно переживали, коли чули відмови від артистів. Проте сьогодні, враховуючи й внутрішні, й суттєві зміни обставин, зрозуміли, що відмова – це не страшно, а заміна героїв може призвести до корисних змін.

Анастасія Спириденко

Чи погоджуєтесь ви з думкою, що «Творчість та музика — поза політикою»?

Я не хочу приховувати, але раніше я так і думала та намагалася бути відстороненою від політики. Але це дійсно хибна позиція. Я вважаю, що все взаємопов’язано в цьому світі, тож нічого немає «поза політикою». Щобільше, якщо хтось має можливість розголошувати чесні думки на велику аудиторію — не варто стояти осторонь. Я вважаю, що українців відрізняє саме те, що в нас є «слово», яким ми рятуємо та лікуємо інших.

Я вважаю, що українців відрізняє саме те, що в нас є «слово», яким ми рятуємо та лікуємо інших.

Хто з українських зірок вразив вас найбільше за час війни?

В першу чергу, я неймовірна вдячна тим людям, які захищають нашу свободу зі зброєю в руках — вони наші герої. Мене вразили всі ті трансформації, які відбулися із зірковою індустрією. Сьогодні серед наших захисників чимало людей, з якими ми неодноразово зустрічалися на майданчиках. Мене також вразила талановита молодь, яка відчула, що саме зараз потрібно говорити на весь світ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому хліб швидко пліснявіє і як правильно його зберігати: поради від Костянтина Грубича

Що ви зробите одразу після Перемоги?

Неодноразово уявляла масштабний концерт на «Олімпійському», який наша команда організує. 

Я хочу зібрати разом всіх наших артистів, запросити іноземну аудиторію, аби ми всі зробили неймовірне шоу. І, звичайно, хочу побачити Крим, тож мрію туди поїхати після Перемоги.


 

Новини по темі