В Україні впровадили спрощену процедуру вакцинації дітей віком від 12 до 17 років проти коронавірусу

Спрощена процедура вакцинації від коронавірусу для підлітків: що вона передбачає (інформація від МОЗ)
freepik.com

МОЗ спростило процедуру вакцинації дітей віком від 12 до 17 років проти COVID-19.

Поділитися:

Відтепер діти віком від 12 до 17 років можуть отримати щеплення від коронавірусу за спрощеною процедурою. Про це повідомляється на офіційній сторінці МОЗ у Facebook. Якщо раніше для вакцинації проти COVID-19 дітей треба було надати довідку про наявність у них інших, рутинних щеплень відповідно до затвердженого МОЗ Календаря профілактичних щеплень, то відтепер достатньо просто звернутися до будь-якого пункту вакцинації і не надавати цю довідку.

Календар вакцинаціїФОТО: moz.gov.ua

Дане спрощення було впроваджене, щоб активізувати процес вакцинації підлітків від коронавірусу в Україні. Адже коли немає додаткових бюрократичних перепон для цього, процес імунізації населення проходить швидше. Проте у МОЗ наголошують на важливості всіх рутинних щеплень і нагадують, що відповідальність за вакцинацію і захист дітей від вакцинокерованих інфекцій лежить на їхніх батьках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стартувала кампанія зі щеплення від поліомієліту: кого та якою вакциною щеплюватимуть (рекомендації МОЗ та роз'яснення Ігоря Кузіна)

Також у МОЗ повідомляють, що для щеплення від коронавірусу дітей віком від 12 до 13 років необхідна інформована згода за формою  N 063-2/о, підписана батьками. Діти від 14 років і старше підписують цю згоду самостійно. Бланк інформованої згоди видається для заповнення і підпису безпосередньо перед процесом вакцинації.

У МОЗ нагадують, що для щеплення дітей від коронавірусу наразі в Україні використовується лише вакцина Cominarty від Pfizer BioNTech. Інтервал між введенням першої і другої дози має складати від 21 до 28 діб. Більше інформації щодо вакцинації від COVID-19 дивіться у відео:

Новини по темі