В Україні заборонили примусово стягувати борги за комунальні послуги: кого це стосується та скільки діятиме заборона

В Україні заборонили стягувати борги за комуналку: кого це стосується та скільки діятиме заборона
freepik.com

Верховна рада заборонила на період війни примусово стягувати з людей борги за комунальні послуги.

Поділитися:

Верховна рада заборонила на період війни примусово стягувати з людей борги за комунальні послуги. Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібно зараз платити за комунальні послуги та кому можуть списати борги у період воєнного стану (роз'яснює заступниця Мінрегіону)

Верховна Рада проголосувала про зміни до Закону України "Про виконавче провадження", які забороняють стягнення з фізосіб заборгованості за житлово-комунальні послуги. Рада підтримала законопроєкт №7531 в першому читанні, який передбачає заборону на період дії воєнного стану примусового стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

"Тимчасово, на період дії воєнного стану на території України забороняється примусове виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги", – йдеться в пояснювальній записці. За проголосували 287 народних депутатів.

Отже, заборона діятиме на період воєнного стану і лише для фізичних осіб. 

Також Верховна Рада України пропонує звільнити внутрішньо переміщених людей від сплати за проживання і комунальні послуги.

Новини по темі