Легендарний десерт газети The New York Times: Валентина Хамайко поділилась рецептом популярного пирога зі сливами
Валентина Хамайко розповіла рецепт легендарного пирога зі сливами від газети The New York Times: у чому його особливість
Пиріг зі сливами – це не просто десерт, а справжнє мистецтво. Хто залишиться байдужим перед поєднанням солодких слив та м'якого тіста, яке таке у роті й створює неповторний смак, який підкорить серце будь-якого гурмана. І хоча існує безліч рецептів цього пирога й кожен з них має свою особливу родзинку, та все одно бестселером залишається легендарний десерт з не менш легендарною історією — славнозвісний сливовий пиріг з газети The New York Times. Його рецептом і поділилась ведуча Сніданку з 1+1 Валентина Хамайко.
Чим він такий особливий
Газета The New York Times починаючи з 1983, декілька років поспіль на численні прохання американських домогосподинь публікувала цей рецепт пирога зі слив. Зрештою терпець головного редактора увірвався і газета надрукувала рецепт великим шрифтом, навіть в окремій рамці востаннє — щоб всі його собі надрукували й повісити на холодильник. Та це все одно не позбавило редакцію подальших чисельних листів від шанувальників пирога.
Що знадобиться для тіста
- сливи
- 130 г цукру
- 113 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1 склянка борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- дрібка солі
- кориця
Рецепт приготування
- Насамперед переконайтесь у тому, що всі інгредієнти кімнатної температури.
- До масла додайте звичайний та ванільний цукор, дрібку солі й починайте перетирати ці інгредієнти.
- Після цього поступово додайте яйця та продовжуйте збивати.
- Наступний етап — це додавання борошна, розпушувача та кориці.
- Готове тісто викладайте у форму для випічки, а вже зверху на нього попередньо порізані сливи.
- Випікайте при температурі 180 градусів, 30-40 хвилин — до підрум'янення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий і швидкий рецепт: Валентина Хамайко розповіла, як приготувати варення зі смородини та малини за 15 хвилин