Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Варення з чорної смородини на зиму: перевірений рецепт корисного десерту

рецепт приготування варення з чорної смородини
Варення з чорної смородини на зиму — смачне і неймовірно корисне. Класичний джем буде служити прекрасною начинкою для пирогів, основою для тостів, натуральним ліками при застудних захворюваннях.

Чорна смородина — справжня скарбничка корисних вітамінів. Вона містить вітаміни групи В, Р, К, а також пектини, мінерали, антиоксиданти. За вмістом вітаміну С вона перевершує лимон в чотири рази.

Достигли ягоди швидко обсипаються, тому щоб зберегти корисну ягоду для холодної пори року спробуйте зварити варення з чорної смородини на зиму.

Рецепт джему з чорної смородини 

Щоб приготувати смачне варення з чорної смородини необхідно взяти такі продукти:

  • чорна смородина — 1 кг
  • цукор — 1 кг
  • чиста вода — 350 мл

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смородина у власному соці: робимо смачний та вітамінний соус із чорної смородини

Готуємо варення з чорної смородини: послідовність дій

► Візьміть стиглу чорну смородину, переберіть її, видаліть листя, гілочки і підгнилі ягоди. Для того, щоб видалити дрібне сміття з ягід, залийте смородину холодною водою та видаліть плаваючі на поверхні зайві елементи. Злийте воду, при необхідності, повторіть процедуру.

► Чисті ягоди перекладіть в друшляк, щоб зійшла зайва вода.

►Перекладіть чорну смородину в посуд для приготування варення, засипте її цукром, прикрийте кришкою або рушником, залиште на 8-10 годин (краще на ніч). За цей час ягоди добре пустять сік.

►Для приготування варення з чорної смородини на зиму, поставте каструлю з ягодами, засипаними цукром, на вогонь.

►Доведіть суміш до кипіння, після цього прикрутіть вогонь

►Варіть джем з чорної смородини на повільному вогні, збираючи пінку.

►Проваріть варення на вогні приблизно 60 хвилин, за цей час сироп повинен загуснути.

Щоб перевірити готовність варення, необхідно налити трохи варення на тарілку і провести ложкою по сиропу. Залишається чітка смужка — варення з чорної смородини готове.

ЧИТАЙТЕ ТКОЖ: Вишні у власному соці: рецепт на зиму для смачних десертів

► Зніміть ємність з плити, почекайте поки суміш охолоне, потім розкладіть варення з чорної смородини на зиму по заздалегідь простерилизованним банкам, закатайте кришками або просто зберігайте в холодильнику.

Пропонуємо також переглянути відео, як приготувати пиріг з чорною смородиною:

2021-07-19
Новини
Новини