Вірус, застуда чи грип - як відрізнити?

Вірус, застуда чи грип - як відрізнити?

Діагноз і лікування будь-яких захворювань повинні залежати винятково від медиків.

Поділитися:

Осінь - це традиційний час епідемій грипу і застуди. Рівень захворюваності підвищується відразу після настання перших холодів.

Ці захворювання самі по собі різні, однак за причиною виникнення однакові. У організм потрапляє вірус, який поступово поширюється у клітинах людини. Лікування грипу, застуди та вірусу може сильно відрізнятись, саме тому потрібно вчасно розпізнати, що за хвороба вас атакувала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які допоможуть заснути

Одна з перших і основних відмінностей - ці хвороби викликають різні віруси, яких існує понад двісті видів.

Неправильно вилікуваний грип небезпечний серйозними ускладненнями. Існують легкі ускладнення: бронхіти, отити, пневмонія, ураження сечових шляхів, пеунефріти, і більш важкі: неврити, енцефаліт, серозні менінгіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як піймати птаху щастя: 5 важливих кроків

Нежить і закладеність носа при застуді з'являється в перші години захворювання. Коли у людини вірусне захворювання нежить виникає у перші дні, при грипі – може проявитись лише у вигляді ускладнень і не раніше, ніж через дві доби від початку хвороби.

Грип доповнює почервоніння очей, слабкість, гарячка. Під час ускладнень можливі судоми, блювота, прискорене серцебиття, нестача повітря. У людей з проблемними судинами можливо навіть підвищення артеріального тиску. При застуді очі не червоніють і не сльозяться, а якщо таке і трапляється, то це говорить про бактеріальну інфекцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як встигнути все: 5 простих правил тайм-менеджменту

Наступна відмінність - це різне протікання хвороб. Грип починається раптово і супроводжується різким стрибком температури. З'являється виражена інтоксикація організму, яка має такі симптоми: озноб, адинамія, м'язові і головні болі, ломота у всьому тілі, сухий кашель з болями. При будь-якій іншій вірусної інфекції (ГРІ, аденовірусної інфекції або просто вірусної інфекції) переважають такі симптоми як нежить, біль у горлі, бронхіт. І тільки потім з'являється температура.

Для профілактики вірусних інфекцій фахівці радять менше перебувати в місцях скупчення людей. Якщо цього не уникнути, намагайтеся використовувати спеціальні захисні маски.

При грипі та застуді лікарі рекомендують пити багато рідини - це допомагає впоратися з втратою рідини, спровокованої потовиділенням при високій температурі. Жарознижувальні препарати діють не тільки на температуру, але надають протизапальний і знеболювальний ефект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

Застерігаємо не лікуватися антибіотиками і противірусними препаратами без призначення лікаря. Пам'ятайте, що антибіотики вбивають тільки бактерії і неефективні щодо вірусних інфекцій. Іноді лікар призначає антибіотики і при грипі, але тільки в тому випадку, якщо виникли ускладнення.

Будьте здорові!

Новини по темі