5 продуктів, які допоможуть заснути

Які продукти допомагають міцно заснути

Для відновлення сил дорослій людині необхідний повноцінний 8-годинний сон.

Поділитися:

У наш час проблеми з порушенням сну не рідкість. Однією з причин безсоння є неправильне харчування.

Вечеря - це низькокалорійний прийом їжі, в який повинні входити продукти, що легко засвоюються. Вдалий час для вечері - від 17 до 20 години.

Для того, щоб налагодити сон потрібно додати в раціон певні продукти. Які саме продукти допоможуть легко заснути – далі у матеріалі.

1. Нут

Нут (турецький горох) містить велику кількість вітаміну В6 - найважливішого компонента для виробництва мелатоніну (гормону, який відповідає за хороший сон). Якщо він не виробляється в достатній кількості, це призведе до проблем із засипанням. Саме нут стимулює вироблення мелатоніну та допомагає швидше заснути і проспати до самого ранку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Циклічне або інтервальне голодування: Швидкий ефект без шкоди для здоров'я

2. Чай з ромашкою

Ромашка прекрасно бореться з безсонням і знімає напругу. Заспокійлива дія ромашкового чаю пояснюється високим вмістом в кольорах ромашки апигенина - речовини, що позитивно впливає на нервову систему людини.

Як і тепле молоко, кухоль гарячого чаю з ромашкою підвищує температуру тіла, викликаючи відчуття сонливості.

3. Варене яйце

Якщо ночами ви прокидаєтесь від голоду, візьміть за звичку з'їдати ввечері варене яйце. У яйцях міститься багато білка, вони добре насичують, тому бігти вночі до холодильника не доведеться. Якщо шукаєш ідеальні продукти перед сном, знай - це яйця.

4. Банани

Банани краще за інші фрукти втамовують апетит. Вони досить калорійні, але все-таки краще з'їсти перед сном банан, ніж сендвіч. Банани містять магній і калій, які сприяють швидкому відновленню м'язів. Також цей фрукт стабілізує серотонін та меланін, що допомагає мозку повністю розслабитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 швидких дієт

5. Молоко

Стакан теплого молока сприяє хорошому сну. Молоко - вдалий засіб проти безсоння, що містить кальцій і амінокислоту «триптофан», необхідну для вироблення «гормону сну» - мелатоніну. Тому якщо ви не можете заснути або часто прокидаєтеся ночами, випийте одну склянку теплого молока.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обирати шоколад та цукерки: Поради Олексія Душки

Гарних снів!

Новини по темі