Вітамін С: Чим корисний та де його шукати

У яких продуктах найбільше вітаміну С та яка його користь

Про красу свого тіла потрібно піклуватись не лише ззовні, а й зсередини.

Поділитися:

Вітамін С – один із найпопулярніших. З дитинства кожному наголошують про необхідність споживання фруктів, багатих цим вітаміном, щоб організм отримував максимальну кількість корисних речовин для профілактики захворювань.

Щоб уникнути неприємних наслідків нестачі вітаміну С, необхідно щодня приймати достатню дозу аскорбінки. Рекомендована добова норма вживання вітаміну С становить 90 мг для чоловіків і 75 мг для жінок. Підліткам потрібно від 65 до 75 мг вітаміну С у день, а дітям - близько 35-50 мг.

Чим корисний вітамін С для здоров'я організму?

  • Прискорює процеси регенерації (загоєння) ран.
  • Позитивно впливає на комплексне лікування дифтерії, пневмонії та грипу: покращує самопочуття, апетит, сон, знижує інтоксикацію.
  • Забезпечує постачання вітаміну D до клітин, запобігаючи розвитку рахіту. При дефіциті вітаміну С, вітамін D є малоефективним.
  • Аскорбінова кислота, як антиоксидант, входить до складу антивікової косметики для жінок. Креми на основі вітаміну С запобігають впливу вільних радикалів на шкіру обличчя, тому його використовують при виготовленні омолоджувальних кремів.

  • Сприяє очищенню від токсичних речовин, радіонуклідів, важких металів, нітратів.
  • Вітамін С не тільки впливає на здоров'я нашого організму в цілому, але і збільшує тривалість життя, оскільки без нього не створюються і не оздоровлюються сполучні тканини. Без Вітаміну С в організмі неможливі обмін речовин та окислювально-відновні процеси.
  • Захищає кришталик ока від руйнування вільними радикалами, та сповільнює розвиток вікової катаракти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога: Корисні властивості та калорійність кеш'ю

У яких продуктах міститься?

За результатами досліджень, найбільша кількість вітаміну С міститься в свіжих овочах і фруктах: солодкому перці, помідорах, броколі, сирій та квашеній капусті, зелені, шипшині, зеленому горошку, хроні, картоплі, цитрусових, дині, яблуках, а також в ягодах: чорній смородині, обліписі, горобині, полуниці. У пророщених зернах теж є запас цього вітаміну. Тваринний постачальник цього вітаміну один - печінка.

Свіжовичавлені соки теж мають достатню дозу вітаміну С. Серед них найдовше зберігають цей вітамін апельсиновий і грейпфрутовий соки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок у ліжко: 5 романтичних рецептів

Будьте здорові!

Новини по темі