На житньому борошні: Валентина Хамайко поділилася рецептом смачного та корисного печива

Як приготувати печиво на житньому борошні - покроковий рецепт від Валентини Хамайко
Unsplash

Швидкий рецепт печива від Валентини Хамайко – як приготувати смачний та корисний перекус на житньому борошні

Поділитися:

Ведуча Сніданку з 1+1 Валентина Хамайко поділилася простим та смачним рецептом печива.

Вона розповіла, як швидко приготувати корисне печиво на житньому борошні.

«У кожному будинку обов’язково має бути шафа з солодощами на випадок, якщо захочеться поласувати чимось смачним до чаю. До вашої уваги не просто смачне, а ще й корисне печиво!», - коментує рецепт Хамайко.

Інгредієнти:

  • 160 г житнього борошна
  • 80 г масла 82%
  • 80 г цукру ( можна замінити на мед)
  • 1 яйце
  • 1 ч л розрихлювача
  • Щупта солі
  • Якщо любите смак горіхів, то можна додати, попередньо подрібнивши 20-30 г

Приготування:

  1. Масло збиваємо з цукром, додаємо яйце і дрібку солі.
  2. Борошно змішуємо з розпушувачем (горіхи теж додавати на цьому етапі)
  3. Замішуємо тісто. Має бути м'яким і пластичним Залишаємо на 30 хв в холодильнику.
  4. Розкочуємо товщиною 0,5-0,7 см. Вирізаємо печиво і випікаємо при 180 градусах 8-10 хв.

Також читайте рецепт овочевої літньої піци від Валентини Хамайко, яку вона приготувала у Сніданку з 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати ідеальну намазку з баклажанів: швидкий рецепт від Руслана Сенічкіна та лайфхак з TikTok

Новини по темі