«Краще, ніж у ресторані»: соковита запечена качка в духовці – рецепт, який підкорив Мережу

Як приготувати соковиту запечену качка в духовці: рецепт, який підкорив Мережу
Getty Images
Поділитися:

До святкового столу завжди хочеться страву з ефектом «вау». І схоже, цей рецепт запеченої качки саме такий.

Українська кулінарна блогерка Юлія Стеганцева поділилась неймовірно смачним рецептом запеченої качки з яблуками та чорносливом. У коментарях під відео – справжній шквал емоцій:

«Я підтверджую, цей рецепт просто нереально смачний. Краще, ніж в ресторані», «Сьогодні приготувала качку за вашим рецептом. Це просто вогонь. Вся родина в захваті», «Готувала – вийшло дуууже смачно», – пишуть на її сторінці в Instagram.

Секрет – у насиченому апельсиново-медовому маринаді, тривалому маринуванні та поетапному запіканні, завдяки якому м’ясо виходить ніжним, а шкірка – рум’яною.

Запечена качка в духовці: найкращий рецепт

Інгредієнти

  • Качка — близько 2 кг

Для маринаду:

  • концентрований солоний соєвий соус — 200–250 г
  • цедра апельсинів — з 2 шт.
  • сік апельсинів — з 2 шт.
  • часник — 5–7 зубчиків
  • копчена паприка — за смаком
  • мед — 100 г

Для начинки:

  • яблука
  • чорнослив
Читайте також:

Як готувати

1. Змішайте всі інгредієнти для маринаду. Качку добре змастіть з усіх боків і всередині.

2. Залиште маринуватися на 24 години в холодильнику, періодично перевертаючи тушку.

3. Перед запіканням начиніть качку яблуками та чорносливом.

4. Загорніть у пергамент і фольгу та запікайте 1 годину 10 хвилин при 180°C.

5. Зніміть фольгу й запікайте ще 1 годину при 180°C.

6. Змастіть качку соусом (маринад із соків + додатково трохи меду) й поверніть у духовку ще на 50 хвилин при 160°C.

Авторка рецепта зазначає, що готувала на режимі Bake – з нагріванням лише знизу. Час приготування може змінюватися залежно від духовки, тому варто орієнтуватися на рум’яну скоринку та соковитість м’яса.

Ця качка – ідеальний центр святкового столу: ароматна, соковита й така, про яку гості точно скажуть: «Дайте рецепт».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі