«Дівчата бояться до мене загравати»: Інтерв’ю із зіркою українського кіно Станіславом Бокланом

Інтерв’ю із зіркою українського кіно Станіславом Бокланом: «Дівчата бояться до мене загравати» | 1+1

Про статус секс-символа, вічну молодість і можливий «Оскар».

Поділитися:

Сьогодні він один із найпопулярніших вітчизняних акторів – завдяки наполегливості, таланту та неприхованій харизмі. Станіславу Боклану до снаги вжитися у будь-яку роль, адже кожну історію він не грає, а проживає.

Із 2 грудня глядачі 1+1 побачать новий серіал «Папік» від студії «Квартал 95», в якому актор отримав головну роль. На презентації цієї комедійної стрічки мені вдалося вихопити заклопотаного Станіслава Боклана для розмови...  

Герой серіалу «Папік» наважився на експеримент і кардинально змінив життя. Чи робили ви відчайдушні вчинки?

Знаєте, у мене щодня якісь зміни. Сталими залишаються лише робота, постійна зайнятість і родина. Все інше трансформується на очах. Наприклад, щойно я приїхав зі Львова, і сьогодні ж поїду до Одеси на зйомки та вистави.

«Родзинка» серіалу в тому, що «папік» та його нова знайома мислять абсолютно по-різному. Зокрема, через вікову різницю. Ви заздрите сучасній молоді? І чи хотіли би колись мати те, що зараз має вона?

Що стосується різноманітних ґаджетів, то ні. Але, дивлячись на своїх дітей, трохи заздрю їхній філософії.

У  молодшого покоління є вміння, яке я хотів би опанувати – жити сьогодні, не відкладати враження на примарне завтра. Хто знає, що буде потім.

У комедії вашою партнеркою стала красуня Дар’я Петрожицька. А в реальному житті молодші дівчата часто заграють?

Може й заграють, але я цього не бачу.

У мене репутація дуже жорсткої людини. Тому, певно, вони не ризикують (усміхається).

Вже звикли до того, що вас вважають секс-символом українського кіно?

Серйозно? Ви перша людина, яка про це сказала. Буду знати! (сміється).

У будь-якому разі тримаєте себе у відмінній формі. У чому секрет?

Я багато бігаю (усміхається), вирішуючи низку завдань по роботі. Як зайчик по ріллі: озвучування, зйомки, вистави тощо. Тому всидіти на одному місці немає жодних шансів!

Учасники «Ліги Сміху» інколи піджартовували з вашого віку. Втім, зважаючи на шалений робочий графік, ви здатні дати фору багатьом молодим акторам. На скільки років себе відчуваєте?

Головне, що я відчуваю себе молодим. Колись одна знайома бабуся, якій було понад 100 років, сказала дуже влучну фразу. На запитання «Як життя?» вона відповідала: «Як і не жила!».

Ось і я відчуваю, що мені приблизно 25, і все ще попереду.

Які поради дали б собі 25-річному?

Точно сказав би жити спокійним життям і не йти в цю професію. Акторське ремесло дуже мінливе, вимагає постійно перебувати в русі й відповідати тенденціям. 

Ким би стали, якщо не актором?

У мене багато улюблених занять: я пишу вірші, міг би займатися скульптурою. Впевнений, що знайшов би цікаву роботу і мав менш напружений ритм, аніж зараз. Однак у будь-якому разі викладався би на 100%.

Будь-яка професія вимагає поважного ставлення. А не так, що лівою ногою ти поет, а правою ще хтось.

Так, вашу відданість роботі гідно оцінюють – за роль у «Поводирі» могли отримати «Оскара». Як думаєте, статуетка ще попереду?

Два фільми з моєю участю справді номінувалися на «Оскар» – український «Поводир» та україно-словацький «Межа». Ось коли ця історія повториться з третьою стрічкою – тоді й побачимо.

Для вас важлива ця нагорода?

Ні, адже вона, фактично, нічого не означає. Якщо після «Оскара» гонорар актора залишається незмінним, то це не відзнака. Так, просто втіха. Бо кого хвилює, що у мене «Телетріумф» чи «Золотий Дюк»?

Що ж, «Оскар» почекаємо, а приз глядацьких симпатій за нову роль у «Папіку» Станіславу Боклану гарантований. Дивися комедійний серіал із понеділка по четвер о 21:45 на 1+1.

Головний герой серіалу харизматичний пенсіонер, який у молодості був відомим актором. Але він втратив популярність і любов своїх фанаток. Сумуючи за юністю й успішною кар’єрою, доведений до відчаю пенсіонер хоче звести рахунки з життям. Але перед смертю вирішує наостанок сходити в модний барбершоп і зробити стильну зачіску. У хіпстерському салоні чоловік розслабляється та його тягне на останню веселу пригоду в житті. Так, вже відриваючись по повній в одному з нічних клубів, він знайомиться з дівчиною мисливицею на «папіків», яка приймає його за успішного мільйонера. 

ЧИТАЙ ТАКОЖ: