Денис Бойко про мовне питання і вплив війни на сферу футболу за лаштунками проєкту "Пісня мого життя"

Пісня мого життя
21:00
Щонеділі
Денис Бойко про мовне питання і вплив війни на сферу футболу за лаштунками проєкту "Пісня мого життя"
1plus1

Герой проєкту "Пісня мого життя" Денис Бойко розповів про підтримку України і вплив війни на професійну діяльність.

Поділитися:

Щонеділі о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна” транслюють прем’єру проєкту “Пісня мого життя”, ведучою якого стала Катерина Осадча. За правилами, зіркові учасники та лідери думок загадують пісні, що асоціюються у них з певним важливим періодом життя, а сучасні українські артисти виконують їх на сцені.

Гостем нового епізоду став Денис Бойкоукраїнський футболіст, гравець національної збірної. В ексклюзивному інтерв’ю для сайту 1+1 Денис Бойко розповів, чому важливо спілкуватись українською мовою, та як спортсмен ставиться до політичних заяв своїх колег.

Ви неодноразово представляли Україну на міжнародній арені у якості гравця збірної. Як на вашу думку публічні особистості повинні популяризувати Україну серед західного суспільства?

Безумовно. Кожен день при наявності такої можливості публічні люди повинні розповідати про злочини, котрі робить агресія росії, як вона вбиває наших людей. Треба кричати якомога голосніше, щоб всі небайдужі люди чули і розуміли що відбувається в нашій країні. Необхідна допомога кожного, щоб перемогти в цій війні і жити мирно.

Ви були одним з тих, хто перейшов на українську у спілкуванні ще до повномасштабного вторгнення. Як ви тоді прийшли до цього рішення? Чому на вашу думку українці так довго не усвідомлювали важливості мови?

Мова - це важливий чинник в нашому суспільстві на сьогоднішній день. Саме в такий час ми повинні якомога швидше перелаштуватися і робити набагато більше, аби всі знали, що у нас є єдина рідна мова і країна повинна спілкуватися нею.

Наприклад, в тій же Іспанії, коли ти приїжджаєш туди і починаєш розмовляти міжнародною англійською, люди хоч і знають цю мову, але з невеликим задоволенням спілкуються з тобою. Вони переходять на іспанську, і наполягають на тому, щоб з ними спілкувалися іспанською. Так само і в Італії і в інших країнах. Чому ми повинні спілкуватися якоюсь іншою мовою, якщо у нас є наша рідна прекрасна українська?!

Ваш колега футболіст Олександр Зінченко отримав шквал хейту за те, що висловив підтримку Ізраїлю у конфлікті. Чи вважаєте ви правильним публічні політичні висловлювання футболістів у сучасних реаліях?

Вважаю правильним публічні політичні висловлювання, тому що ми зараз знаходимося у війні і повинні кричати, розповідати на весь світ про це. Я не розбираюся в політиці і не лізу туди, але, коли мене запитують щось - я буду відстоювати свою позицію, буду відстоювати честь нашої країни і розповідати всьому світу, що відбувається тут, навіть якщо це політичні моменти.

Що війна змінила у сфері футболу?

Дуже змінило. От буквально з нового 2024 року допустили вболівальників на трибуни в обмеженій кількості. Фінансування постраждало, через це зараз важко всім клубам. Війна зробила свій відбиток на футбольній сфері. Честь і хвала кожному клубу, які роблять все можливе, щоб допомогти нашій армії, донатять і роблять різні збори. Ми намагаємося якомога гідніше вийти з цього положення і з розумінням відноситися до скрутних моментів.

Дивіться “Пісню мого життя” щонеділі о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі