“Фіни в захваті від героїзму і сміливості українського народу”, — Тімур Мірошниченко про проєкт "Song of my life"

Пісня мого життя
21:00
Щонеділі
 Тімур Мірошниченко у відвертому інтерв'ю про проєкт Song of my life

Ми поспілкувалися з Тімуром Мірошниченком про проєкт, його цінність і унікальність, а також про можливість реалізації подібного формату в Україні.

Поділитися:

27 листопада о 21:00 на телеканалі ТЕТ відбудеться грандіозна премʼєра спешл-епізоду проєкту “Song of my life”, розробленого 1+1 media, FILM.UA Group та фінським продакшеном Yellow Film & TV. Це популярне форматне шоу стало справжнім суперхітом фінського суспільного мовника YLE, збираючи частку перегляду в понад 40%. Так, вперше в історії проєкту творці шоу запропонували зробити спешл-епізод, присвячений Україні, у колаборації з найбільшим українським медіахолдингом і продакшном. 

За правилами формату, чотири знаменитості розповідатимуть про пісню свого життя, яка має для них особливе значення. Зі свого боку, виконавці співатимуть ці пісні наживо, а гості, почувши той чи інший трек, муситимуть відгадати, яка пісня належить конкретному зірковому учаснику. Особливістю шоу є те, що ніхто з глядачів, навіть ведуча, наперед не знатимуть про вибір зірок. Переможе той, хто здогадається про пісні, обрані зірками, найбільше разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Разом ми переможемо": ведучий "Голосу країни" Юрій Горбунов показав, що передав військовим на передову

Серед зірок, які беруть участь у шоу, — співачка DOROFEEVA, ведучий 1+1 та офіційний коментатор Євробачення в Україні Тімур Мірошниченко, фронтмен гурту “Антитіла” Тарас Тополя та подружжя спортсменів, які є національною гордістю, — Михайло Романчук та Марина Бех. Ведучою українського епізоду стала Катерина Осадча, а виконуватимуть пісні зірок популярні артисти KOLA та LAUD. Також під час епізоду лунатимуть пісні у виконанні фінських артистів Diandra Flores, Arja Saijonmaa, Kasmir, Irina, Jore Marjaranta, JP Leppäluoto.

Ми поспілкувалися з Тімуром Мірошниченком про проєкт, його цінність і унікальність, а також про можливість реалізації подібного формату в Україні. 

Дивіться “Song of my life” вже цієї осені на телеканалі ТЕТ, поки 1+1 виконує важливу місію – транслює Національний марафон «Єдині новини».

Поділіться враженнями від знімань шоу “Song of my life”: як вас зустріла фінська команда, що вони говорять про війну в Україні та як проходив знімальний день? 

Першочергово, прагну висловити фінам слова вдячності за їхню залученість, зацікавленість, підтримку та шалену солідарність. Створення спеціального епізоду проєкту “Song of my life” про Україну та за участю самих українців - їхня ініціатива. Його покажуть не тільки у Фінляндії, де проєкт збирає феноменальні телевізійні показники (42-44% частки телеперегляду) та Україні, але й багатьох країнах Європи. 

Тімур Мірошниченко

Фіни пам’ятають історію. Знають, що в їхньому житті 80 років тому теж була росія і їм так само пророкували 3 дні максимум. Проте вони мужньо боронили свою країну й відбили багато ворожих атак. 

Коли настало 24 лютого, вони теж почали створювати резервні телевізійні студії в інших містах (подалі від кордону з рф), розуміючи, що країна-агресор на одній Україні може не зупинитися. Вони готувалися і продовжують готуватися до потенційної війни з росією, адже дії путіна та його посіпак передбачити неможливо. 

Фіни з тривогою дивляться на все, що відбувається в Україні. Коли вони побачили спротив українського народу та ЗСУ, згадали себе, своїх бабусь, дідусів. У кожній їхній родині є загиблі та постраждалі від російсько-фінської війни. Тож зараз вони просто в захваті від героїзму і сміливості українського народу. І захоплюються українцями не лише команда, що створює проєкт “Song of my life”, але й тамтешні, з яким просто перетиналися на вулицях. Коли вони дізнавались звідки ми приїхали, ледве не на коліна падали та кричали: «Ukraine!».

Казали, що українці круті й вони за нас вболівають, переймаються та всіляко підтримують.  

Такого рівня солідарності та підтримки, як я побачив у Фінляндії, ще не зустрічав ніде. Це надзвичайно неоціненно. 

На що очікувати глядачам у спеціальному епізоді, присвяченому Україні, крім безпосередньої участі українських зірок?

Очікувати на щирість, чесність, відкритість. Це дуже круте шоу та класний формат. Нам дозволили говорити і робити абсолютно все, що ми вважаємо за потрібне. Тому ми дійсно не підбирали слів, описуючи ситуацію в Україні. Без прикрас могли передавати ті відчуття, які всі переживаємо протягом цих місяців повномасштабного вторгнення російської федерації. 

Проєкт Song of my life

Цей епізод буде транслюватися у Фінляндії та країнах Європи. Його покажуть саме українською мовою із англійськими субтитрами для міжнародної аудиторії. Наша мова звучатиме з телеекранів для максимально широкої аудиторії, тож закликаю українців, які перебувають в Європі, вмикати ТБ та переглядати цей епізод. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: DOROFEEVA презентувала кліп на пісню “у твоїй душі”, у якому закликає українців долучитися до відбудови зруйнованого ворогом житла

Під час знімань у залі були присутні українські переселенці, які через війну рф були змушені залишити свої домівки. Які настрої панували на майданчику? 

Дійсно, в студії було десь 150 вимушених переселенців з України, які після 24 лютого змушені були покинути свої домівки. Хтось з тимчасово окупованих територій, хтось із місць, де велися активні бойові дії. 

З одного бок, атмосфера була надзвичайно приємною, домашньою, словом, українською. Всі обіймалися, спілкувалися, але водночас плакали. Наразі кожен українець  не може спокійно говорити про те, що відбувається в нашій країні. 

Чи відрізняється підхід до створення форматних шоу у Фінляндії? Якщо так — у чому проявляються ці відмінності?

Фіни прекрасні телевізійники, тож форматні великі шоу у них виходить робити дуже-дуже круто та професійно. Вони, як будь-які інші європейці, рідко відступають від прописаних таймінгів. Якщо зазначено, що у цьому проміжку у них обід — вони перериваються на перерву, що б не відбувалося в цей час. Українські команди зазвичай настільки залучені в процес, що готові перепрацьовувати. І це єдина відмінність. 

До речі, фіни спостерігали за тим, як працює наша команда, які ідеї виникають під час знімань. Після зйомок творці формату сказали: «Ого, оце ви зробили! У нас за 4 сезони такого ніколи не було. Ми обов’язково візьмемо це до уваги й вже у наступному сезоні теж будемо використовувати такий підхід». 

Відбувся класний обмін досвідом між українськими та фінськими телевізійниками. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Знайти своїх” на 1+1: Катерина Осадча розповіла історію українця з Херсонщини, який врятувався із російського полону

Чому наразі такі проєкти важливі для України та яке значення мають на культурному фронті?

Ми маємо доводити, що наша сила, наша стійкість проявляється не тільки на полі бою, але й на всіх фронтах, зокрема і на культурному. Також ми маємо показувати всьому світу, що, попри війну, ми можемо і готові проявляти свої креативні здібності, які у нас на неймовірно високому рівні. Тому такі колаборації міжнародного рівня надзвичайно важливі. Адже, по-перше, про Україну говорять самі українці. А, по-друге, про нашу державу розповідають не лише у воєнному, але й культурному аспекті.

Як гадаєте, чи знайшов би проєкт “Song of my life” відгук серед українського глядача? Якщо так — за що слід полюбити цей формат? 

Впевнений: такий формат теж був би дуже популярний в Україні, адже ми є однією із найбільш співучих націй світу. Це доведено вже багатьма “Євробаченнями”. Навіть зараз, під час повномасштабної війни, пісня допомагає хлопцям на передовій підтримувати свій бойовий дух, а людям в тилу — підживлюватися енергією задля того, аби надалі працювати на Перемогу. Гадаю, якщо цей формат коли-небудь вийде на телеканалі 1+1 – він матиме не менший успіх за “Голос країни”, “Танці з зірками” та інші проєкти групи 1+1 media. 

Тімур Мірошниченко, Катя Осадча

Новини по темі