8 гучних перекладів 2017 року від українських видавництв

8 гучних перекладів від українських видавництв
instagram.com/bookchefua

Велнес-поради, хитросплетіння доль та немовірні світи.

Поделиться:

Цього року українські видавці потішили книголюбів цікавими перекладними виданнями, зокрема й світовими бестселерами. 

1plus1.ua не міг пройти повз них. Тож підготував добірку книжок, які мотивують бути здоровими, успішними та йти вперед попри надскладні перепони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 книжок від українських видавництв для затишної зими

Про довголіття та Книга про тіло

Автор: Камерон Діаз

Видавництво: Bookchef

Обидві книжки від кінозірки Камерон Діаз – світові бестселери за версію The New York Times. Людське тіло — це домівка розуму й духу, а жіноче тіло — це ще й домівка майбутнього життя. У книзі Про довголіття дві подруги — актриса, фотомодель Камерон Діаз і дієтолог Сандра Барк — запрошують дівчат і жінок до відвертої й цікавої розмови про тіло. Як бути вільною, здоровою й енергійною? Як правильно харчуватися й доглядати за собою, стати привабливою і завжди подобатися чоловікам не лише у 18 років, а й у 80?

У Книзі про тіло наведено рецепти сніданків і вечерь з органічних продуктів, комплекси простих фізичних прав, завдяки яким ви лишатиметеся в тонусі впродовж дня, а також поради із самовдосконалення, зміцнення духу і вивільнення творчого начала. Книга зацікавить не лише жінок, а й стане корисною для чоловіків, які прагнуть бути підтримкою й опорою для своїх половинок.

Коханець леді Чаттерлей

Автор: Девід Герберт Лоуренс

Видавництво: ВСЛ

Один із найскандальніших романів XX ст. «Коханець леді Чаттерлей» Девіда Герберта Лоуренса у блискучому перекладі Соломії Павличко та з подекуди провокативними ілюстраціями Творчої майстерні «Аґрафка».

Перша публікація роману 1929 року у Великій Британії викликала скандал: твір затаврували як порнографію і тривалий час він був заборонений у Європі.

«Коханець леді Чаттерлей» — це сплав белетристики та філософії, у центрі якого жіноча чуттєвість. Книга, у якій еротика і сексуальність переплітаються з психологічними роздумами й травматичним досвідом, напрочуд актуальна й зараз. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 книжок від українських видавництв для затишних вихідних

Серія творів Гемінґвея

Автор: Ернест Гемінґвей 

Видавництво: ВСЛ

2017 року Видавництво Старого Лева заявило про видання усієї серії творів Ернеста Гемінґвея. На книжкових полицях з'явилося одразу три книги Гема в українському перекладі та гарному художньому оформленні.

«Старий і море» — одна з найвідоміших книг письменника. Епізод із життя простого кубинського рибалки став світовим шедевром, притчею про натхнення, силу і незламність людського духу та життєву боротьбу. І щоразу він резонує в душі новими сенсами, смислами та символами.

«Фієста. І сонце сходить» — культовий твір, який змальовує післявоєнне «втрачене покоління» 1920-х років — «пропащих» людей, розчарованих і травмованих, ніби завислих у постійному чеканні, не здатних вповні вхопити життя. 

Збірка «Чоловіки без жінок та інші оповідання» охоплює написане у 1923–1927 роках. Ці твори, сповнені психологічної напруги і незвичайного поетизму, — про дорослішання і дружбу, про відвагу і страх, про кохання і втрати, про війну і смерть, про відчайдушні пошуки сенсу життя... 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 новинок від українських видавництв, які варто прихопити з собою під плед

Підземна залізниця

Автор: Колсон Вайтхед

Видавництво: Bookchef

Роман автора численних бестселерів обіцяє тримати читача в напрузі від першої до останньої сторінки. Він вартий 8 літературних нагород, зокрема – Пулітцерівської премії 2017 в галузі літератури.

Читач поринає в ХІХ століття, на плантацію в Джорджії. Рабиня-втікачка дивом вириваємося з тенет жаху, щоб наступної миті втрапити в інше пекло.

Але це не просто авантюрна проза. У творі заторкується украй серйозне питання, яке навряд чи можна вирішити однозначно. Що таке нація, і як вона твориться?

«Підземна залізниця» — назва таємної системи організації втеч негрів-рабів із південних рабовласницьких штатів США. Існувала до Громадянської війни 1861-1865, мала «станції» (дома громадян, що співчували втікачам, де вони зупинялися в дорозі), «кондукторів» (керівників груп втікачів).

Таємнича історія Твін-Пікса

Автор: М. Форст

Видавництво: Клуб Сімейного Дозвілля

Продовження культової історії, що сколихнула весь світ! Аж не віриться, але вже чверть століття тому глядачі серіалу разом з агентом Дейлом Купером намагалися розв’язати страшну загадку вбивства Лори Палмер. Саме вона у фіналі другого сезону дала Куперу обіцянку про зустріч рівно через 25 років. І зараз легендарні герої знову оживають, але не тільки на телеекранах, а й на сторінках унікальної книжки. Таємниця Твін-Пікса, яку герої повинні розкрити!

Дюна

Автор: Френк Герберт

Видавництво: Клуб Сімейного Дозвілля

Найпопулярніший у світі науково-фантастичний роман, який зробив Френка Герберта відомим на весь світ і виборов престижні літературні нагороди. Ця сага — про вічну боротьбу і жагу до перемоги, про ціну справедливості і вибір шляху. Протистояння добра і зла, честі та корисливості, благородства та підлості — усе химерно переплелося в цьому вигаданому, але такому схожому на наш світ романі.

Моє каяття

Автор: Жауме Кабре

Видавництво: Фоліо

Один із найвидатніших творів сучасної літератури перекладено 12-ма мовами, і ось вперше він «прозвучав» українською. Автор ділиться з читачем історіями про щире і високе кохання; про любов до краси речей, яка спонукає до злочинів; про дружбу і заздрість; про людську шляхетність і ницість; про духовні пошуки і мізерність буденного життя...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 книг Нобелівських лауреатів від українських видавництв

Поштовх

Автори: Річард Талер та Кас Санстейн

Видавництво: Наш формат

Світовий бестселер присвячений тим, хто цікавиться процесом прийняття рішень, адже це наче шукати потрібні двері у закручених коридорах багатоповерхового будинку. Тому й не дивно, що ми часто опиняємося не там, де хотіли б. Щоб вирішити цю проблему, Талер і Санстейн пропонують концепцію поштовхів. Це м’який спосіб вплинути на вибір людини, не вдаючись до маніпуляцій, заборон чи наказів. З їхньою допомогою можна сприяти розумним покупкам та інвестиціям, економії електроенергії, безпеці на дорозі, вживанню здорової їжі та багатьом іншим корисним речам. Тобто підштовхнути людину до «правильних» дверей, зберігаючи свободу вибору кожного.