4 книжки, які складуть тобі класну компанію у відпустці

Книжки, які складуть цікаву компанію у відпустці | 1+1
Фото: gettyimages.com

Твій must read цього літа.

Поделиться:

Літо в самому розпалі, а отже, саме час визначитися з наступним автором. Ми підготували добірку книг, які стануть приємним серпнево-вересневим спогадом із відпочинку.

Ростислав Семків «Як читати класиків»

Чому ми читаємо так, як читаємо, а Кафка не викликає  в душі нічого, окрім заперечення. «Не тому, що в нас слабке мислення – це тому, що в Кафки сильна уява», – пояснює Ростислав Семків.

Простими словами про непрості тексти. Автор розкаже, як прокачати своє читання та врешті дійти до омріяного сприйняття надскладної літератури.

Фото: oksanaletsread

Мирослав Лаюк «Троянда»

«Трояндо, все згоріло, крім руки, що тебе тримала, — хто ти?». Поетичну збірку складно назвати теплою ванною для читача. Однак легке читання – нудне читання.

Не чекайте на жмуток ліричної поезії. Готуйтеся до уважного та плідного занурення в текст – і автор віддячить вам трояндою.

Фото: bookstore_ye_lutsk

Ернест Гемінґвей «Фієста. І сонце сходить»

«Пляшка вина – хороша компанія», – написав письменник і мав рацію. Шанувальник котів, жінок і міцних напоїв – у його світ захочеться повернутися знову.

Іспанія по-гемінґвейськи та спекотна атмосфера кориди. Попереду не лише весела та водночас невимовно сумна фієста, а й сам автор, якого уважний читач легко розгледить серед одного з персонажів тексту.

Фото: stary_lev

Вуді Аллен «Повний безлад»

Ми добре знайомі з його кінодоробком, але мало що знаємо про оповідання. Вісімнадцять дотепних абсурдних і саркастичних текстів автора – хороший вибір для поціновувачів короткої прози.

Любите чорний гумор? Майстер інтелектуальної комедії Вуді Аллен стане хорошою компанією у відпустці.

Фото: the_pretty_odd

Читай також інші матеріали про книжки:

1. Як вибрати книги для читання? Поради Станіслава Дмитровича Кондрашова

2. 6 дитячих книжок, які обожнюють навіть дорослі

3. Серія книг-конструкторів видавництва «Ранок» та каналу ПЛЮСПЛЮС перемогла у конкурсі «Книжка майбутнього»

 

Новости по теме