Дитячий новорічний стіл з користю для здоров'я: поради дієтолога

Дитячий новорічний стіл з користю для здоров'я: поради дієтолога

У Києві на фестивалі "РІЗДВЯНИЙ АРСЕНАЛ" (вул. Лаврська, 10-12) відкрилося казкове кулінарне містечко "Сніданку з 1+1", яке працюватиме до 20 грудня включно.

Поделиться:

У Києві на фестивалі "РІЗДВЯНИЙ АРСЕНАЛ" (вул. Лаврська, 10-12) відкрилося казкове кулінарне містечко "Сніданку з 1+1", яке працюватиме до 20 грудня включно.

На святкову презентацію  завітали зіркові гості: Лідія Таран з донечкою Василинкою, Марічка Падалко та лікар-дієтолог Галина Незговорова. Народний кулінар Руслан Сенічкін передав малечі та всім гостям частування: мандариновий пиріг та шоколадні пряники з м'ятою за рецептом з книжки "Сніданки для дітей". На території організовано казковий будиночок з подарунками та новорічними прикрасами, мандарини, затишний куточок з каміном, пуфи, живі ялиночки, атракція "Вітамінне дерево" тощо.

"Насправді, коли я зайшла сюди, то тільки почала відчувати атмосферу близького свята. Нині скільки в житті відбувається, що немає часу подумати про Новий рік та підготовку до нього. У Казковій країні Сніданку одразу відчутні аромати, які надихають скласти смачне меню для дітей. До речі, найскладніше для мене завдання - це приготувати страви, які будуть до вподоби одразу всім трьом моїм діткам, адже в них дуже різні смаки. Ярмарок дуже яскравий та надихаючий. Новий рік та Різдво планую провести в колі близьких, адже це сімейне свято", - поділилась Марічка Падалко.

Маленькі артисти, кулінари та гурмани завітали до Казкового будиночка, щоб прочитати віршики, розказати про свою підготовку до новорічних свят, про свої улюблені сніданки, про те, які овочі й фрукти вони люблять найбільше і які страви  мріють навчитися готувати. Донька Лідії Таран Василина розказала про новорічні традиції в її сім'ї та заспівала вітальну пісню про Святого Миколая – це був сюрприз для гостей.

"У нас така традиція - ми пишемо лист Миколаю, і я чіпляю його на балконі. Ще жодного разу Миколай не приносив нам різочок. Пекти цього року будемо мандариновий пиріг за рецептом з книжки Сенічкіна - Василині він дуже сподобався на відкритті казкового кулінарного містечка. Любимо вигадувати якусь одну нову страву, але традиційний салат олів'є з домашнім майонезом обов'язково буде. Ми не боїмося набрати зайвий кілограм на свята - потім залишимо його в горах на лижах. Цілий вечір напередодні свята ми зайняті прикрасами, приготуваннями, подарунками", - розказала Лідія Таран.

Дієтолог Галина Незговорова розказала, як скласти смачне й корисне  новорічне меню для дітей і дорослих, скільки солодкого можна їсти щодня, які напої вибирати,  як відрізнити корисні продукти від менш корисних. Усі рецепти в книжці "Сніданки для дітей" перевірені Галиною, з них можна скласти меню і для святкового столу. Там є, серед інших, і такі пропозиції: крем з яблук,  ризото з гарбузом, кіш із рибою, м'ясо з чорносливом, запечені в духовці котлети, курчі в кунжуті, гречане печиво, маршмелоу, морквяна панакота, тірамісу.

"У кожної родини - свої традиції щодо страв новорічного столу. Меню для дітей майже не відрізняється від повсякденного, за винятком святкового антуражу. Обмеження стосуються передусім кількості солодощів та фруктів (наприклад, дитині від 5 до 10 років після вечері можна з'їсти не більше 3-4 невеличких цукерок, або шматочок солодкого пирога й не більше 3 мандаринів). З напоїв раджу виключити солодкі пакетні соки й газовані напої, краще запропонувати компоти з натуральних (заморожених) фруктів або ягід, чай, чисту воду. Новорічне свято - не привід дозволяти дітям, особливо дошкільного віку, дорослі страви (копчене м'ясо, ковбаси, соління тощо) . Пам'ятайте, що харчовим розладам легше запобігти, ніж їх лікувати", -  порекомендувала Галина Незговорова.

У суботу19 грудня в казковому кулінарному містечку з 12:30 на дітлахів чекатиме безліч веселих розваг: захопливе науково-пізнавальне шоу про страви та вітаміни  від студії "ДумайРум", майстер-клас малювання зимових фруктів та овочів від художниці-декоратора Ольги Грузд, фотомайданчики, гостьова студія з пуфами,  створення дітками "деревця вітамінів" з розмальовок, іграшки-подарунки  й живі ялиночки в горщиках. На майданчик цього дня завітає телеведуча 1+1 Соломія Вітвіцька з похресницями.

Зауважимо, що в рамках фестивалю на гостей чекатиме казкова інтерактивна квест-вистава "Новорічні пригоди Аліси в Країні Чудес", концертна програма та масштабний ігровий простір, майстер-класи, non-stop  та квест  "Подарунки до Різдва", ярмарок подарунків для дітей і дорослих від більш ніж 100 найкращих майстрів України, низка цікавих книжкових подій для дітей і дорослих, candy-bar, фуд-корти та різноманітні смаколики, цікаві розваги на будь-який смак та Пошта Святого Миколая.

Замовити книжку "Сніданки для дітей" можна на сайті: snidanok.1plus1.ua.

Новости по теме