"У мене в родині Різдво — це серйозна й важлива подія": Катя Царик розповіла про святковий проєкт та сімейні традиції

Катя Царик завітала до студії "Сніданку. Вихідний" разом зі старшим сином Філіпом.

Поделиться:

Катя Царик – режисерка масштабного проєкту  "Різдво. Ти не один”, який покажуть вже 24 грудня о 21:00 на "1+1 Україна" та ТЕТ. Режисерка та сценаристка Катя Царик працювала над грандіозними музичними проєктами країни. Напередодні різдвяних свят Катя Царик завітала до студії "Сніданку. Вихідний" разом зі старшим сином Філіпом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Цього року Різдво набуває ще більшої значущості та сили”: режисерка Катя Царик розповіла, яким буде проєкт “Різдво. Ти не один”

"По-перше, я дуже дякую Володимиру Завадюку за те, що він мене запросив саме у цей проєкт, про Різдво, тому що в мене в родині Різдво з дитинства — це серйозна важлива подія, і я цим дуже надихалася. Дуже хотілось, щоб наше свято, цей вечір був пронизаний тими традиціями, якими живе вся Україна. Щоб він був теплий, затишний, десь музичний, десь навіть смачний. Головне - от те почуття єдності, яке ми намагалися відтворити, яке ми зараз всі відчуваємо і маємо відчувати. Зйомки були досить масштабні: у нас було всього два дні і дуже багато локацій, цікаві гості: ведучі, артисти, усі - з колядою, з колядками. Ми відчували натхнення від того, що ми в таких святих місцях, як Софія Київська, відтворюємо ті традиції, які нам залишилися від предків і які наше молоде покоління має нести далі", - розповіла Катя Царик.

Катя Царик зізналась, що після першого знімального дня, на ранок другого дідух через хуртовину й сніг просто лежав. Однак, його дуже швидко відновили. Режисерка поділилась своїми сімейними святковими традиціями:

"Я зі Львова, і я росла в цих традиціях. 12 страв, пісний Святвечір, м'ясний Святвечір. У нас були обов'язково: кутя, узвар. пампушки, польський борщ (без фасолі, без картоплі, на бульйоні, або м'ясному, або пісному, з бурячком)....

Катя Царик розповіла, що і цього року вже складала з сином Філіпом і молодшою донечкою Євою меню.

Особливі гості, улюблені ведучі, колядки у сучасному музичному оформленні, сучасне переосмислення народних костюмів, українські артисти та 12 страв від найвідомішого кухаря країни чекають на вас 24 грудня о 21:00 на телеканалі “1+1 Україна” у проєкті “Різдво. Ти не один”.

Над створенням проєкту працює команда Big Brave Events. Також подивитись святковий проєкт можна на телеканалі ТЕТ. Знайти телеканали “1+1 Україна” та ТЕТ можна на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ.