Роботи-помічники та крихітне житло для спортсменів: Що варто знати про зимову Олімпіаду

Роботи-помічники та крихітне житло для спортсменів: Що варто знати про зимову Олімпіаду
olympic.org

Сьогодні у місті Пхьончхан стартували міжнародні спортивні змагання.

Поделиться:

У Південній Кореї розпочалися ХХІІІ зимові Олімпійські Ігри, які триватимуть 9 до 25 лютого. Ми вже знайомили вас із представниками , а сьогодні дізнатися цікаві факти про міжнародні спортивні змагання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпійські ігри-2018: Найчарівніші жінки української збірної (фото)

1. Південна Корея – друга азіатська країна, яка проводить зимову Олімпіаду. Раніше зимові Олімпійські ігри приймала лише Японія (1972 р. у Саппоро, 1998 р. у Нагано).

2. На час проведення Ігор Південна та Північна Корея, які формально перебувають у стані війни з 1950 р., помирилися. На церемонії відкриття атлети двох країн об’єдналися під одним прапором — біло-синім стягом об'єднаної Кореї. А на змаганнях виступить спільна жіноча збірна двох Корей із хокею.

3. У змаганнях братимуть участь майже 3000 спортсменів. 33 представлятимуть Україну у 9-ти видах спорту з 15-ти.

4. Цього разу розіграють рекордну кількість медалей – 102.

5. Талісман Олімпіади – Сухоран, білий тигр з корейської міфології. Він символізує довіру, силу та захист.

6. Серед персоналу Олімпіади — 85 роботів. Вони допомагатимуть спортсменам і відвідувачам: зустрічатимуть учасників Ігор в аеропорті, надаватимуть інформацію різними мовами, прибирають, доставляють їжу. Розважати гостей танцями та співами, а також фотографуватися буде робот-копія талісмана Олімпіади.

7. У програму Олімпіади в Пхенчхані додано 4 нові дисципліни: біг-ейр у сноуборді, мас-старт у ковзанярському спорті, дабл-мікст у керлінгу та командні змагання в гірськолижному спорті. Натомість виключено паралельний слалом у сноуборді.

8. В Олімпійських іграх-2018 бере участь рекордна кількість країн – 92.

9. Дебютують у зимових Олімпіадах одразу 6 країн - Косово, Малайзія, Нігерія, Сингапур, Еквадор і Еритрея.

10. Спортсмени живуть у крихітному житлі. Ліжка в кімнатах займають майже весь простір – від стіни до стіни.

11. Олімпійський стадіон звели за 22 місяці. Він має вигляд семиповерхового комплексу у формі п’ятикутника. Кожен кут має символічне значення – мету змагань: культурні Ігри, екологічні Ігри, економічні Ігри, Ігри для світу та Ігри інформаційних технологій. Після Паралімпіади в березні 2018 р. на місці арени з’явиться музей та місця для розваг.

12. Вартість квитків на змагання коливається від $17 до $1300. Найдорожчі – на фігурне катання та хокей.

13. У церемоніях відкриття та закриття планують задіяти найменшу кількість акторів в історії зимової Олімпіади — близько 2 тисяч. Організатори роблять ставку на технологічні досягнення.

14. Факел Олімпійських ігор-2018 сконутруйований таким чином, що вогонь не погасне за будь-яких погодних умов – зокрема під час снігу та вітру.

15. Льодовий зал Кенпхо в Каннин витримує +15°С. Усього за три години може з м’якого льоду для фігурного катання (-4°С) перетворитися на тонкий і жорсткий для шорт-треку (-7°С).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 подій, які ми з нетерпінням чекаємо 2018 року

Фото: olympic.org, facebook.com/olympics