ТОП-5 туристичних місць у Карпатах, які варто відвідати кожному

Відпочинок в Карпатах осінню: 5 цікавих місць
Unsplash

Ці 5 гірських місць запам'ятаються вам на все життя та забезпечать незабутню осінь у Карпатах.

Поделиться:

Українські Карпати зачаровують у будь-яку пору року, але чи не найбільше восени. Поєднання зелених та жовтих кольорів, комфортна погода, розвинений туризм — це майже ідеальна локація для відпочинку. Розповідаємо про 5 найкращих місць, які вам обов'язково варто відвідати при поїздці до Карпатських гір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 нетипових місць Львова, які варто відвідати

1. Сколе, Львівська область

Місто Сколе та навколишні села на Львівщині хоч і не є найпопулярнішою туристичною локацією, проте точно зможуть вразити вас різноманіттям цікавих місць. В історичному центрі Бойківщини знаходиться Національний природний парк «Сколівські Бескиди», на території якого є Мертве озеро. Неподалік розташована Тустань — середньовічна наскельна фортеця-град і митниця XII—XVI століть, давньоруський наскельний оборонний комплекс. Зі Сколе починається низка маршрутів на гори Парашка, Лопата, Княжий Верх. А ще тут багато джерел з мінеральними водами, які будуть корисними для вашого здоров'я.

Тустань

Фото: Unsplash.com

2. Говерла

Найвідоміша та найвища українська гора, підкорення якої може стати цікавим випробуванням для кожного. Існує кілька маршрутів для підйому, від найскладніших та найшвидших до повільніших та легших. Який би шлях ви не обрали, обов'язково йдіть лише по ньому, адже загубитися на найбільшій вершині України можна дуже просто. Ймовірно, під час такого челенджу ви купу разів пошкодуєте, що за це взялися, але повірте — види з Говерли того вартують. А ще це просто крутезне досягнення, яким можна потішити себе та похвалитися друзям.

Фото: Unsplash.com

3. Яремче, Івано-Франківська область

Популярність цього міста зумовлена великою кількістю туристичних пам'яток, які в ньому знаходяться. Ви можете обмежити свою поїздку лише відвідуванням Яремче, і все одно кожен день мати різні розваги. Скелі Довбуша, річка Прут, водоспад Пробій, гуцульська дерев'яна церква св. Іоанна Милостивого, гора Маковиця та багато іншого чекають на вас. Єдина умова — бажання активного відпочинку, адже ходити точно доведеться немало.

Яремче

Фото: Unsplash.com

4. Термальні басейни Косино, Закарпатська область

Осінь — ідеальна пора, щоб зануритися в теплий цілющий басейн, яких чимало в закарпатському Косино. Якщо активне лазіння по горах не для вас, то це чудове місце для спокійного ретриту. Локація гарно підійде для відпочинку всією сім'єю та допоможе і дорослим, і дітям поєднати відпочинок із оздоровленням.

Косино

Фото: facebook.com/KosinoTermalniVody

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 цікавих місць у Києві, які варто відвідати кожному

5. Мукачево, Закарпатська область

Усі знають про мукачівський замок "Паланок" — унікальний зразок середньовічної фортифікаційної архітектури з поєднанням різних стилів. Згідно з однією легендою, замок спочатку побудували на іншому березі річки Латориці. І тільки згодом разом із горою був перенесений нечистим на лівий берег річки, на рівнину. Окрім "Паланку", гості міста також можуть відвідати Кафедральний собор Святого Мартина, міську ратушу, "Медовий будинок", Білий дім (колишній палац князів Ракоці) та багато інших цікавих місць. 

Мукачево

Фото: Wikipedia.com

Новости по теме