Життя без обману: Як знежирені продукти заважають схудненню

Життя без обману: Як знежирені продукти заважають схудненню

Учора, 9 вересня, глядачі "1+1" побачили другий випуск програми "Життя без обману"

Поделиться:

У середу, 9 вересня, глядачі "1+1" побачили другий випуск програми "Життя без обману" і дізналися усю правду про знежирені продукти. Зокрема те, чому багатьом не вдається схуднути, попри виснажливі тренування в залі й регулярні "легкі"дієти.

Так, автор та ведучий проекту Олексій Душка пояснив, що зайві кілограми нікуди не зникають навіть у тих, хто їсть фітнес-продукти, бо позначка про нульову жирність на більшості упаковок – не що інше, як нахабна брехня. Окрім того, ведучий приголомшив: усього за рік на псевдо низькокалорійних харчах можна погладшати аж на 9 кілограмів! Лячно, чи не так?

Нежирного творогу в Україні не існує

Та й прикро, що у магазинах покупців безбожно обманюють: після ретельних експериментів експерти програми з'ясували, що в Україні немає жодного абсолютно нежирного творогу. І там, де вказують "0%", насправді мають красуватися правдиві "1,5%" чи навіть "2%". Ніби, й не разюча різниця, але, на думку тренера, це суттєво заважає схудненню. Адже не дозволяє правильно розрахувати калорії і відповідно – фізичні навантаження.

Лікарі ж запевняють, що надмірне захоплення "легкою" їжею ще й здоров'ю може нашкодити. А насамперед чутливій печінці, яка "нульовий" продукт з консервантами сприймає як отруту. Аби уникнути незворотніх процесів в організмі, дієтолог програми порадила замість знежиреного творогу - 5-відсотковий. І "дала добро" на йогурт, ряжанку, кефір і закваску, які містять натуральний жир. Ну хоча б 1%.

Як їсти і не переїдати

Словом, Олексій Душка дав зрозуміти, що "легкими" продуктами організм не надуриш. І розповів, як можна спробувати обманути мозок.

Отже, аби не переїдати, коли надзвичайно хочеться спустошити холодильник, дотримуйтеся таких правил:

1. Використовуйте маленький посуд. Таким чином мозку здаватиметься, що у тарілці велика порція і що ви, буцім-то, у втамували голод.

2. Робіть селфі зі своєю їжею, щоби контролювати, що, скільки і коли спожили.

3. Їжте більше салату. Він містить мінімально калорій, добре наповнює шлунок і швидко повідомляє мозку, що ви ситі.

4. Їжте тим, чим вам незручно. Наприклад, паличками. Чи навіть спробуйте нагодувати себе, тримаючи ложку у лівій руці. Чи у правій, якщо ви шульга.

Більше правил, а також відповіді на питання, чому саме жінки залежать від солодкого? Та як схуднути, коли набрав вагу через "легку дієту", дивіться у програмі "Життя без обману" онлайн: