Лідія Таран розповіла, що відчувала, коли повідомляла країні про найтрагічніше

Лідія Таран розповіла, що відчувала, коли повідомляла країні про найтрагічніше

У студії телезірка здавалася непохитною, а поза нею не могла стримати сліз. 

Поделиться:

Ведуча вечірніх випусків "ТСН" Лідія Таран у дні кривавих вбивств на Майдані та поховань героїв Небесної сотні працювала в ефірі. У студії телезірка здавалася непохитною, а поза нею не могла стримати сліз. У спецпроекті "Рік очима ТСН"Лідія розповіла, що було найстрашнішим під час роботи у трагічний для країни період.

"Коли в тебе на включеннях всі журналісти ридають, коли в журналіста тремтять руки, бо біля нього приносять і складають людей… Коли тобі паралельно у проміжках дзвонить брат і каже, що він був у Будинку профспілок, який горів. Що вони з товаришами намагалися рятувати постраждалих,  когось несли, тих, кого не могли нести, тягнули за ноги, а потім з'ясувалося, що половина вже мертві. Коротше, він розповідає це все, а ти не можеш сидіти в ефірі і плакати. Ти повинен зібратися і якнайшвидше дати нотку мінімального, примарного спокою", - поділилася болісними спогадами Таран.

За словами ведучої, приборкувати надмірні емоції у кадрі їй допомагала вчасно вжита доза заспокійливого.

"Я не знаю, як мені спочатку вдавалося триматися. Знаю, що потім у нас був дуже дієвий рецепт. Він називався "Барбовал" і два "Корвалмента". Це на випадок, якщо ставало зле в ефірі", - зізналася Лідія.