У випуску «Рік. За кадром. Офіс Президента» Андрій Єрмак прокоментував ворожі ДРГ біля офісу Президента та чутки про «співпрацю з ФСБ»

Рік. Харківщина
 Рік. За кадром. Офіс Президента: Андрій Єрмак прокоментував ворожі ДРГ біля офісу Президента

Дізнайтеся більше про залаштунки офісу Президента.

Поделиться:

Вчора на “1+1 Україна” вийшов завершальний випуск спецпроєкту Дмитра Комарова “Рік. За кадром, у якому показали залаштунки офісу Президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є стілець, є стіл, є папірець, є ручка. Це все, що потрібно", — керівник офісу президента про те, який вигляд має ОП під час війни

У своєму фірмовому стилі Дмитро Комаров відкрив подробиці, які сьогодні вже можна показати, а саме – як укріплені входи та виходи Офісу Президента та як відбувається світломаскування в коридорах та будівлі головного центру прийняття рішень України.

У репортажі Керівник ОПУ Андрій Єрмак поділився особливостями роботи Офісу Президента під час війни та розповів, що на початку повномасштабного вторгнення ворожі ДРГ орендували квартири і будинки поруч.

“Ми знали що в нас є, і на нас є зброя, і де вона знаходиться. І ми уявляли в найкритичніший момент, що ми будемо робити. Як і всі, ми б до останнього боролися. А далі було б як було”, – висловився Андрій Єрмак щодо ризиків на початку великої війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Інші варіанти піддаються дистанційному злому", — голова СБУ назвав єдиний безпечний пристрій та розповів, що може зробити ворог через телефон — "Рік. За кадром"

Також керівник ОПУ прокоментував чутки про начебто його “співпрацю з ФСБ”:

“Я завжди за пряму розмову, і якщо брати мову фактів, вперше натякання на «агент Росії», «ФСБ» з’явились під час моєї роботи, де я представляв Україну в Нормандському форматі. Я був дуже важкий для них перемовник. І сьогодні вже наше СБУ про це говорить, що вперше ця інформація, яку, на жаль, потім підхопили і деякі українські політики, в першу чергу виникла в анонімних Telegram-каналах, які, як сьогодні доводять наші СБУ і розвідка, ведуться російським ФСБ”.

Андрій Єрмак зазначив, що якби це було правдою, то у іноземних партнерів виникали б запитання.

“Мені смішно про це чути. Тому що рівень людей, з якими я спілкуюсь сьогодні – із керівниками розвідок наших партнерів – і американців, і британців. Як ви розумієте, якби до мене у них людей було б таке запитання, то безумовно все б було по-іншому”, - сказав він.

Керівник офісу Президента також розповів подробиці великого обміну військовополоненими, коли вдалося повернути 215 людей в обмін на Віктора Медведчука. За його словами, обмін відбувся лише тоді, коли Кирило Буданов особисто сфотографував кожного полоненого, а в Києві підтвердили їхню особистість.

За словами Андрія Єрмака, з початку повномасштабного вторгнення вдалося Україні повернути близько двох з половиною тисяч військовополонених. Керівник ОПУ прокоментував їхній стан:

“Кілька разів були люди, які втратили до 60 кг… мінімально 30 кг. Вони [росіяни] навіть повертали ввечері, думаючи, що ми, може, не побачили, в якому [звільнені з полону] стані”.

Щодо можливості обміну “всіх на всіх” Керівник ОПУ Андрій Єрмак сказав, що це завдання для України є пріоритетним, проте зробити це буде вкрай непросто.

Новости по теме