Як оригінально посмажити яйця
Експерт розповів, як приготувати яєчню з помідорами та перцем.
«На ножах»: Як придорожнє кафе перетворилося на розкішний вірменський ресторан (до і після)У програмі «Сніданок. Вихідний» фудблогер Едуард Насиров поділився рецептом смачної шакшуки з помідорами та солодким перцем, яку можна приготувати за лічені хвилини.
Шакшука – традиційна страва Близького Сходу, що в перекладі з арабської означає «суміш». За класичною рецептурою її інгредієнтами є яйця, помідори, цибуля та спеції. Проте за бажанням можна додавати будь-які, що є у вашому холодильнику від сосисок до кукурудзи.
Читайте також: Оригінальний рецепт омлету з беконом: Рецепти Руслана Сенічкіна
До вашої уваги рецепт ароматної шакшуки, яка стане ідеальним сніданком для холодного зимового ранку.
ШАКШУКА:ІНГРЕДІЄНТИ
Томати у власному соку – 400 г
Яйця – 4 шт.
Прянощі (чебрець та паприка)
Часник – 3 зубчики
Перець солодкий – 2 шт.
Перець чилі – 1шт.
Цибуля – 1 шт.
Читайте також: Рецепт італійського омлету з грибами від Руслана Сенічкіна.
ШАКШУКА: ПРИГОТУВАННЯ
- Цибулю та перець нарізати дрібними шматочками.
Перець можна використати заморожений, - каже кулінар.
- Пательню поставити на вогонь, додати олію та вкинути туди овочі. До маси також потрібно вкинути дрібно нарізаний часник.
Овочі потрібно довести до тушкованого стану, - підкреслює Едуард Насиров.
- Після цього можна додавати томати, накрити кришкою і тушкувати ще кілька хвилин.
- На пательні з овочевою масою зробити 4 невеликі лунки. Розбити у них яйця.
Принцип цієї страви в тому, що яйця мають не смажитися, а тушитися в соусі, - зазначає експерт.
- Додати спеції за смаком та накрити кришкою. Залишити ще на кілька хвилин.
Страва має тушкуватися не довго, щоб жовток у яйцях залишився рідким, - зауважує кулінар.
- У кінці до готової страви додати чебрець та перець чилі за смаком.
Існує правило: суху зелень потрібно додавати під час тушкування, а свіжу – у кінці. Тоді прянощі максимально віддаватимуть свій аромат, - говорить Едуард Насиров.
Готову шакшуку можна подавати зі свіжими овочами, але традиційно її їдять зі свіжим хлібом, який вмочують у страву.
Нагадаємо, не так давно Едуард насиров розповів, як приготувати рисову локшину з овочами.