Поради дієтолога: Які продукти збережуть здоров'я серцяКулінарний блогер та експерт програми «Сніданок з 1+1» Едуард Насиров розповів, як приготувати смачну і просту страву – рисову локшину з овочами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний та доступний рецепт хумуса з буряка.

РИСОВА ЛОКШИНА З ОВОЧАМИ – ІНГРЕДІЄНТИ

Рисова локшина 300г

Болгарський перець 1шт

Морква 2шт

Часник 2 зубчика

Імбир шматочок

Зелень за смаком

Соєвий соус 2ст.л. 

Кунжутна олія 2ст.л.

Рисовий оцет 1ст.л. 

Чилі 1шт

Яйце 2шт

Сік лайма 1шт

Мед

Поради експерта: Як правильно вибирати кухонну дошкуЯК ПРИГОТУВАТИ СОУС ДЛЯ ЛОКШИНИ

  1. Дрібно наріжте перець чилі, зелену цибулю та кінзу.
  2. Додайте дрібно натерту цедру лайма, невеличкий шматочок імбиру і декілька зубчиків часнику.
  3. Видавіть сік половини лайму, влийте своєвий соус, рисовий оцет, мед та кунжутну олію.
  4. Перемішайте суміш. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт домашнього майонезу з базиліком від Руслана Сенічкіна.

ЯК ПРИГОТУВАТИ РИСОВУ ЛОКШИНУ З ОВОЧАМИ

1. Збийте 2 яйця та вилийте суміш на пательню. Обсмажте яйця та перекладіть їх на тарілку. 

Бажано використовувати пательню «вок» – це азіатська тонкостінна сковорідка з високими бортами, яка використовується для приготування овочів, локшини й будь-якої іншої азійської їжі. – розповідає Едуард Насиров.

2. Овочі, порізані товстою соломкою, обсмажте на розігрітій пательні.

Завдяки тонким стінкам пательні овочі обсмажаться швидко і залишаться хрусткими. – наголошує кулінар. 

3. Тим часом зваріть рисову локшину.

Рисова локшина корисніша, ніж звичайна, бо не містить глютену. – підкреслив кулінарний блогер.

Імбирний чай: Корисні властивості та спосіб приготування4. Додайте до овочів соус та порізані на квадратики яйця. Перемішайте.

5. Готову локшину викладіть на пательню до суміші з овочів та яєць. Перемішайте.

6. Викладіть локшину у глибокі тарілки.

Прикрашати таку локшину можна на свій смак: кунжутом чи зеленню. 

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як приготувати вітамінний салат для схуднення з кольрабі.